24.07.2020.

20:37

Foto:

Magazin

LAŽIRAO JE VLASTITU SMRT da bi izbegao zatvor! Mogla je biti PREVARA VEKA, ali ga je jedna sitnica ODALA!

Kriminalac je pokušao lažirati vlastitu smrt kako bi izbegao zatvor, ali jedna greška ga je odala.

Robert Berger, iz Njujorka, osuđen je na kaznu zatvora, pa je odlučio da lažira svoje samoubistvo, ali potvrda o smrti koju je advokat predao je otkrivena kao prevara. Ta greška je, verovali ili ne, isključivo pravopisna. 

Robert Berger je osuđen zbog posedovanja ukradenog Leksusa i pokušaja krađe kamiona. Bergerov advokat je rekao sudiji da je njegov klijent umro 22. oktobra prošle godine i predao je potvrdu o njegovoj smrti. 

Međutim, okružni državni tužilac primetio je da se ne samo font i veličina razlikuju, već je reč registar napisana pogrešno. Iz kancelarije tužioca rečeno je da su primetili da je reč - registar - u nazivu odeljenja pogrešno napisana kao - registracija - u odeljku IZDANO PO...

Nakon što su zatražili potvrdu s Odeljenja za zdravstvo, vitalnu statistiku i registar grada Njudžerzija, inspektori su otkrili da je potvrda zapravo lažna. Bergerov advokat je rekao da mu je verenica njegovog branjenika dala dokument i da on više nije njegov klijent.

Kazao je da se Berger bavio prevarom i iskoristio ga za pokušaj prevare pred sudom, tužiteljima, njegovom firmom i njime lično. Berger se sada suočava s optužbom da je lažirao vlastitu smrt i ako bude osuđen može biti u zatvoru do četiri godine.