22.10.2020.

10:26

Foto:

Magazin

UDALA SAM SE NEVINA I ODMAH ZAŽALILA! Tokom PRVE BRAČNE noći shvatila sam da nešto NIJE U REDU, ali to nije ono NAJGORE!

Udala se sa samo 19 godina, ali je uskoro otkrila da nije u sposobnosti da vodi ljubav, jer je to za nju predstavljalo bolnu agoniju.

Njoj je diganostifikovan vaginizam – fizičko stanje izazvano grčenjem i stezanjem vaginalnih mišića, u toku pokušaja penetracije.

Nakon 12 godina braka bez seksa, par je odlučio da okonča svoju vezu.

Sada je Kendra ponovo verena i odlučna je u nameri da učini sve kako bi mogla da ima seks sa svojim budućim mužem, do 2022. godine, kada planiraju venčanje.

 - Tokom moje prve bračne noći, pre 20 godina, shvatila sam da nešto nije u redu. Bilo je kao da imam neku kost u sebi, koju moj tadašnji muž nije mogao da probije. Posle nekoliko neuspelih pokušaja otišla sam kod ginekologa, gde sam imala neprijatno iskustvo, jer me je ludački bolelo i nisam dozvolila dalji pregled -  priznaje Kendra.

Ona je skupila snage tek pet godina kasnije da poseti drugog ginekologa, koji joj je dijagnostifikovao vaginizam.

Ovo neprijatno stanje je vrlo retko, a može da bude izazvano traumatičnim seksualnim iskustvima, ali i psihičkim barijerama.

Takođe, stres dosta pogoršava ovo stanje.

Informer

 - Laknulo mi je kad mi je doktor rekao da nisam izmislila ovo i da nisam jedina žena sa ovim problemom. Dobila sam neke tampone za vežbu, ali je i to bilo previše bolno -  kaže ona.

Njen brak je ubrzo zapao u krizu, kako zbog ovog, tako i zbog drugih problema i posle 12 godina bez ove vrste intimnih odnosa, ona se razvela od svog supruga.

 - Pre nego što smo se rastali, ja sam mu govorila da slobodno ima seks sa drugim ženama. Naravno da nisam to želela, ali bila sam frustrirana, a bio je i on -  kaže Kendra.

Iako je posle toga njeno samopouzdanje naglo opalo, Kendra je uskoro upoznala svog sadašnjeg verenika, kome je odmah rekla za svoje stanje. Međutim, njemu to nije smetalo i rekao je da nije sa njom zbog seksa.

Počela je da ide na fizikalnu terapiju za ovaj problem i uz pomoć vežbi je ovo stanje počelo da poprima manji intenzitet.

Čak kaže da je uspela da ima “delimičan” seks nekoliko puta.

Sada je rešena da nastavi sa terapijom i vežbama, kako bi do njihove prve bračne noći mogla da ima što normalniji seksualni odnos.