Autor: Informer.rs

12.01.2021.

09:45

Foto:

Magazin

OVO JE DATUM KADA KREĆEMO U POHOD NA VANZEMALJCE! Događaj koji će PROMENITI SVE - nema više STAJANJA

Ovo je veoma važna misija. Istrajnost je ključni adut u Nasinoj potrazi za mikrobnim životom na crvenoj planeti, a to je samo početak.

Narednih nekoliko godina rover "Perservanc" će ispitivati zanimljiva okruženja u kojima je nekada prodirala voda. Na taj način će Nasa uzeti uzorke sa putovanja, koji će krajem decenije poslužiti radi detaljne analize.

Informer

Vanzemaljci

Ne treba da zaboravimo da i druge zemlje posežu za Marsom sada i u bliskoj budućnosti - Kina i Ujedinjeni Arapski Emirati. Evropa planira da pošalje još jedan Marsov rover koji treba da traži život na crvenoj planeti.

Jupiter, Saturn, Neputn i Uran domaćini su mnoštvu ledenih Meseca koji bi takođe mogli biti naseljivi za život. To će biti prvi koraci u potrazi sa životom van kuće ili preseljenjem u svemir.

Takođe, Nasin telefon "Džejsm Veb" mogao bi u narednim godinama da podstakne razvoj studija i nove tehnologije , kao i moćnih teleskopa.

Godinu koja je pred nama možemo da posmatramo kao godinu u kojoj će potraga za vanzemaljskim životom biti ubrzana. Gde će nas to odvesti, ostaje nam da vidimo, ali je sigurno da će to baciti potpuno novo svetlo na saznanja o dragocenoj planeti.