22.05.2021.

17:19

Foto:

Magazin

NEČUJNI LJUBIMCI! Ako želite tišinu u domu, OVE RASE pasa su za vas!

Ako tražite psa koji je blag za uši i laje vrlo malo ili nimalo, razmislite o nekoj od sedećih rasa:

1. Basenji

Ovaj vrlo zanimljivi afrički pas poznat je po tome što ne laje, već kada je uzbuđen proizvodi zvuk sličan jodlovanju, ali ni to ne radi prečesto.

Informer

Basenji pas

2. Škotski jelenski hrt

Ovaj je pas ima srce lovca, ali kod kuće se ponaša dostojanstveno i odlično se slaže s porodicom. Ne morate da se brinute zbog lajanja, ali treba pripaziti na psa kada je u blizini glodara ili manjih životinja.

3. Rodezijski Ridžbek – Afrički gonič lavova

On je veliki i vrlo snažan pas i ne treba mu lajanje kako bi obranio svoj čopor. Odličan je lovac koji voli aktivnosti u prirodi, ali i uživanje sklupčan na kauču.

4. Bulmastif

Ovo je vrlo umiljata rasa, uravnotežena i zaštitnički raspoložena prema porodici, ali ipak više slini, njuška i hrče, nego što laje.

5. Ruski hrt – Borzoi

Ovi predivni i graciozni psi uglavnom su tihi i vrlo pristojni. Ipak, potrebno im mnogo aktivnosti i igre.

6. Šar Pej

Simpatičan i tih, ovaj naborani kineski pas vrlo je povezan s porodicom, a laje samo kada se igra ili je u neposrednoj opasnosti.

Informer

Šar pej

7. Afganistanski hrt

Jedan od najlepših i najelegantnijih pasa još je i vrlo graciozan i vezan za porodicu. Iako u životu voli ekstreme, ekstremno lajanje nije nešto što ga preterano zanima.

Na kraju ipak imajte na umu da su, iako su neke rase sklonije lajanju od drugih, svi psi individualci i da njihovo lajanje zavisi od niza faktora, od genetike do dresiranja, a ne radi se samo o rasi.