05.10.2021.

08:42

Foto:

Magazin

TRENDOVI SA NEDELJE MODE U PARIZU! Mini-suknja biće mega

 Sa aktuelne Nedelje mode u Parizu, ako je suditi po kreacijama "Balmena" i "Sen Lorana", mini-suknja će posebno biti u trendu na proleće.

Modna revija kuće "Balmen" protekla je u znaku jubileja - desetogodišnjice rada glavnog kreativca Olivijea Rustena, pa su u njegovu čast modele nosile i posebne manekenke.

Karla Bruni Sarkozi, bivša prva dama Francuske, supruga bivšeg predsednika Nikole Sarkozija, nosila je mini-haljinu ukrašenu biserima, a mediji pišu da je čak 6.000 posetilaca prisustvovalo ovom događaju.

Ako niste znali...

Za prodor mini-suknje i vrućih pantalona na modnu scenu šezdesetih godina prošlog veka zaslužna je britanska dizajnerka Meri Kvant.
- Na jeziku mode, mini je šifra za samopouzdanje i optimizam. Takva odeća slavi mladost, život i optimizam - govorila je Meri.

Istom pistom u mini-haljini prošetala je i glumica Mila Jovović, ali i neprevaziđena Naomi Kembel, koja je preko mini-suknje nosila i dugu čipku.

I kreatori modne kuće "Sen Loran" prošetale su pistom ispod Ajfelove kule u haljinama nalik blejzerima, a mini-suknje su bile favorit i belgijskog dizajnera Pitera Mulijera, koji kreira za brend "alaja".