12.10.2021.

15:14

Foto: printscreen/instagram/manya_bear

Magazin

VEZALI SU JE LANCIMA, MALO SU JE HRANILI, A ONDA SE DOGODILO ČUDO! Priča o ovom mečetu će vas ostaviti bez teksta!

Meče Maša ima kratku karijeru kao model: mladunče medveda kupili su privatnici koji su se bavili fotografisanjem divljih životinja. Marljivo je radila šest meseci, svakodnevno je pozirala i dopuštala strancima da je diraju po krznu, a zatim je počela da pokazuje svoj divlji karakter.

Dogodila se pucnjava, koja je mogla da se pretvori u tragediju, međutim, Maša je tada oslobođena. 

- Smeštena je u štalu na metar lanaca, malo je hranjena, jer je to bilo skupo, i više nije donosila novac - rekao je Danil.

- Svaki njen urlik potisnut je batinama. Uz pomoć zoološkog vrta, meče smo izvukli iz ruku ovih neljudi. -

- Maša je došla ranjena, agresivna i veoma uplašena - kaže Ana.

- Plašila sam se da joj se poverenje neće vratiti. Ali postepeno smo počeli da uspostavljamo kontakt sa njom. -

Nije iznenađujuće što je Maša ponovo uspela da veruje ljudima, jer je sada dobila ono što joj je od rođenja oduzeto - slobodu. Sada je Maši dodeljeno zemljište veličine skoro 10 hektara, koje će postepeno postati njen lični rezervat.

- U okolini će biti mnogo voćaka: jabuka, krušaka i oraha. Napravićemo joj udobnu kuću i ribnjak sa hladnom vodom. Sada, za period pripreme lokacije, Maša živi u velikoj privremenoj kući, koju smo za nju izgradili vlastitim rukama. -

Maša ima „boravišnu dozvolu“ i pasoš, vakcinisana je, a tokom ponovljenih veterinarskih pregleda utvrđeno je da su svi uslovi za držanje životinje jasno ispunjeni.

- Otkupili smo je kako bismo joj obezbedili lagodan život. Mnogi kupuju takve životinje za zabavu.-



Oko 30.000 rubalja se troši na Mašinu hranu svakog meseca.

- Maša tokom dana pojede 10 kilograma griza i 5 litara mleka, ne računajući ostale poslastice u kojima je ne ograničavamo. Za ovu zimu za nju je kupljeno 50 bala sena i ogromna količina povrća i žitarica. -

Međutim, debeli novčanik nije jedina stavka na dugačkoj listi obaveznih uslova za držanje divljih životinja. Morate rizikovati ne samo ogromne sume, već i svoje slobodno vreme.

- Posvećujemo joj život u potpunosti. Nikada je ne ostavljamo samu kod kuće. Ne možemo sebi da priuštimo odmor. Bez obzira na to koliko smo umorni, dužni smo svakodnevno da joj skuvamo dva ogromna lonca kaše i da joj očistimo kućicu, kao i da pratimo njeno zdravstveno stanje - kažu Danil i Ana.

Bez sumnje, Maša uživa u trenutnom životu.



 

Tagovi:
zanimljivosti život medved Meče