28.12.2021.

15:00

Foto: Shutterstock

Magazin

KAKO DA NE POGREŠITE SA NOVOGODIŠNJOM DEKORACIJOM! Lepa jelka ne bode oči

- Ono što većina radi, kada ukrašava jelku, jeste namotavanje lampica oko grana, ali to je potpuno pogrešno! Postavljajte ih u cikcak, to je najjednostavnije, štedi vreme, trud, a jelka će izgledati mnogo lepše, kaže Kler i objašnjava kako to treba učiniti.

Početak lampica zakačite za neku od donjih grana jelke, povucite uvis do vrha, zakačite za gornju granu, pa vratite nadole i tako naizmenično. Na ovaj način, lampice se "ne gube" u unutrašnjosti i zadnjem delu jelke, a lako ćete ih kasnije i skinuti.

Informer

Jelka

Ona podseća da kićenje jelke u kući treba da bude zabavno i da vas podseti na lepa vremena, kao i da ne treba da se opterećujete jelkama poznatih koje viđate u magazinima i na društvenim mrežama, jer ih uglavnom ukrašavaju profesionalci.

Pravila feng šuija

Stručnjaci za Feng šui tvrdi da nije svejedno gde postavljate jelku u kući
Ako su vam u fokusu zdravlje i porodica - jelku stavite u istočni deo. Ukoliko je akcenat na novcu - postavite je na jugoistok, a ako su vam slava i reputacija prioritet, jelka bi trebalo da stoji na južnoj strani.

- Da ne preterate, ukrase treba ređati po veličini. Krupnije i masivnije kugle, mašne i druge detalje kačite na niže grane, pa onda sve manje i manje kako odmičete ka vrhu. Za elegantniji izgled koristite najviše tri boje dekoracije, ali je i jednobojna vrlo efektna - ističe Kler. Njene savete na društvenoj mreži Tik tok prati više od dva miliona ljudi.