31.12.2021.

09:18

Foto:

Magazin

OTKRIVENI NEPOZNATI DETALJI SA SAHRANE PRINCEZE DAJANE! Sveštenik je tražio OVO (VIDEO)

Čelnik opatije apelovao je na Bakingemsku palatu da dopuste pevaču Eltonu Džonu nastup na sahrani.

Vesli Kar napisao je u pismu kraljevskoj porodici da bi to bilo "velikodušno i maštovito" prema milionima ljudi koji su bili pogođeni Dajninom smrću.

Elton Džon izveo je na sahrani obrađenu pesmu "Candle in the wind". Tekst ove pesme napisao je Barni Tupin koja je prvo bila posvećena Merlin Monro, ali ju je on obradio kako bi bila prilagođena princezi Dajani.

Informer

Princeza Dajana

Dokumenti iz arhiva govore da je postojao i alternativni plan, za slučaj da prvi ne uspe.

Sveštenik je ubeđivao kraljevsku porodicu da iako je pesma od Eltona nekonvencionalna, to bi značilo uključivanje u ceremoniju pogreba nečega iz savremenog sveta, pa je tako i bilo.

- Bilo bi najbolje nešto od Eltona Džona, Ako bi netko pomislio da su reči previše sentimentalne , ne moraju se pisati, samo pevati, napisao je on.

Dokumenti navode da je u prvom nacrtu događaj Elton trebao da otpeva jednu od svojih najpopularnijih pesama 'Your song', ali se nakon konsultacija sa Bakimgemskom palatom ta pesma više nije pominjala.

Pesma "Candle In The Wind" postala je najprodavaniji singl svih vremena, nakon "Belog Božića" Binga Krozbija, koji je prodat u 33 miliona primeraka.