05.02.2022.

18:17

Foto: Freepik.com

Magazin

OVE 3 BILJKE ĆE VAM DONETI BRDO PARA! Postavite ih na OVAKAV NAČIN i novac će sam dolaziti u vaš dom!

Postavljanjem biljaka okruglih listova u deo doma možemo privući energiju bogatstva i prosperiteta.

1. Srećni bambus – Dracaena sanderiana

Srećni bambus se smatra jednom od najvećih srećonoša jer u prostor unosi pozitivnu energiju, posebno ako ga dobijete na poklon. Manje je poznato da ova biljka zapravo uopšte ne pripada porodici bambusa. Prema Feng Šuju, Dracaena sanderiana simbolizuje sreću i u svom okruženju dovodi u ravnotežu svih pet prirodnih elemenata.

Jednostavna je za održavanje. Dovoljno je da joj jednom nedeljno promenite vodu. Prema kineskoj tradiciji, vrlo je važan broj stabljika, a pošto Kinezi smatraju da broj 4 donosi nesreću, u kineskoj kulturi gotovo je nemoguće pronaći četiri stabljike ove biljke. Dve stabljike udvostručiće vam sreću, tri će vam dati srećnu energiju – dugovečnost, sreću i bogatstvo. Pet stabljika će ojačati sva područja vašeg života, a dodate li još jednu stabljiku, prosperitet i veliko bogatstvo su sigurni.

Srećni bambus postavljen na stočiću u dnevnom boravku osiguraće nesmetani protok či energije, posebno ako ga smestite u jugoistočni ili istočni deo prostorije. Za napredak u poslu šest stabljika bambusa postavite u istočni ugao vašeg radnog prostora. Kuhinja je, takođe, poželjno mesto za smeštaj srećnog bambusa, posebno ako je na istoku ili jugoistoku. Srećnim bambusom možete ukrasiti i kupatilo, jer njegov drveni element neutrališe vodeni element.

Nikako ga nemojte postavljati u spavaću sobu.

Informer

Bambus

2. Krasula – Crassula ovata

Krasula je jedna od najpoznatijih biljaka koje donose novac, a prema Feng Šuju simboliše još prijateljstvo i sreću. U Aziji se smatra srećonošom jer aktivira energetska polja vezana uz finansije i zato se tradicionalno postavlja u kancelarije i poklanja vlasnicima biznisa.

Ova prekrasna južnoafrička biljka zelenih, mesnatih listova je sukulente i vrlo je jednostavna za održavanje. Trebaće joj puno svetla i malo vode, pa je najbolje da je postavite blizu prozora.

Za uspeh i prosperitet krasulu postavite blizu ulaza vašeg poslovnog prostora ili na jugoistočnu stranu objekta. Osim navedene pozicije, prema Feng Šui praksi, na istočnoj strani privlači porodičnu harmoniju, zdravlje, dobar poslovni početak i uspeh u školi, dok se na zapadnu stranu postavlja za kreativnost i sreću dece. Nije, međutim, poželjna u spavaćoj sobi ni u kupatilu.

3. Drvo novca – Pachira aquatica

Rečna pahira, poznatija i kao drvo novca, u kuću donosi sreću i prosperitet. Kao što joj i samo ime kaže, ova biljka visokih stabljika u obliku bonsai drvca doneće sreću postavite li je u prostore koji su, prema Feng Šui tradiciji, namenjeni za novac, zdravlje i slavu. Kako bi vam donela sreću u poslovnom životu, trebaće vam tri ili pet međusobno isprepletanih stabala pri čemu treba izbegavati nesrećan broj četiri.

Ova egzotična biljka potiče iz tropskih močvara Srednje i Južne Amerike, a u kućnim uslovima može da naraste čak i do dva metra. Takođe ju je vrlo lako održavati – najbolje je postaviti je na mesto gde će primati dovoljno svetla, ali ne sme da bude izložena direktnoj svetlosti. Zaliva se ustajalom vodom, ređe u zimskim mesecima kada joj je potrebna manja količina. Postavite je u levi ugao kuće ili kancelarije da biste privukli sreću i novac.

Informer

Takođe, možete je postaviti i u istočni deo kuće kako bi privukla zdravlje i bogatstvo te harmoniju u porodici. Kupatilo nije dobar izbor za ovu biljku, kao ni jugozapadni položaj koji je rezervisan za ljubavne odnose.