18.02.2022.

13:06

Foto:

Magazin

DŽEJMS BOND JE PIO VOTKU MARTINI, A KERI BREDŠO KOSMOPOLITEN! Kokteli koji su se proslavili u filmovima

Džef Bridžis učinio je slavnim ovaj koktel smiksan od votke, likera od kafe i mleka, gotovo jednako kao svoj filmski lik. Za vreme filma popio ih je ni manje ni više nego - devet!

Informer

Bond

Votka martini (Džejms Bond)

Verovatno i najpoznatiji filmski koktel, zahvaljujući tajnom agentu 007. Šon Koneri, Rodžer Mur i ostali u ulozi Džejmsa Bonda uvek su ga naručivali uz obaveznu opasku da bude protresen, a ne promešan. Probajte i vi, možda osvojite žene kao tajni agent iz sveta Ijana Fleminga...

Informer

Keri Bredšo

Kosmopoliten (Seks i grad)

Četiri žene, popularna TV serija i dva filma zaslužni su za promociju ovog koktela. Votka, sok od brusnice, liker od pomorandže i malo limunovog soka pomoći će vam u spravljanju koktela. Pijte ga uz sve, baš kao i Keri Bredšo.

Orandž vip (Braća Bluz)

Braću Bluz ovaj koktel spasao je hapšenja, s obzirom na to da se policajac koji je došao da ih privede zadržao na šanku zbog nekoliko orandž vipova! Rum, votka i sok od pomorandže glavni su sastojci orandž vipa.

Old fešend (Med men)

Vratimo se na trenutak u šezdesete i u vreme Dona Drejpera. Pre gotovo pola veka koktel old fešend bio je izuzetno popularan, a i danas je zadržao dobar deo te popularnosti. Viski, tonik, šećer, led uz ukras voća - sve je što vam za njega treba.