03.03.2022.

08:09

Foto:

Magazin

MEGAN MARKL DONELA POBEDU "ARMANIJU"! Britanski muzej mode izabrao najlepšu haljinu za 2021!

Ta duga crna haljina od žoržeta sa dubokim dekolteom, izvezenim cvetom lotosa i ukrasnim kaišem komad je iz "Armanijeve" kolekcije za proleće 2022. godine, a njena maloprodajna cena je 4.700 dolara.

- Poznato je da članovi kraljevske porodice često koriste odeću da pošalju poruku svog izbora stila, boje ili motiva. Vojvotkinja od Saseksa odabrala je haljinu sa dizajnom cveta lotosa zbog simbolične povezanosti cveta sa ponovnim rođenjem, samoregeneracijom i duhovnim prosvetljenjem i zbog njegove sposobnosti da cveta uprkos naizgled izazovnim uslovima - navodi se u saopštenju muzeja.

Informer

Haljina je komad iz Armanijeve kolekcije za proleće 2022. godine

Ovaj muzej od 1963. godine održava tradiciju da renomirane ličnosti iz modne industrije biraju haljinu godine. Odabrana haljina postaje deo kolekcije institucije, s ciljem da se predstavi prošlogodišnja moda.

Ovogodišnji selektori bili su Ibrahim Kamara i Geret Vrajton, glavni urednik i umetnički direktor magazina "Dazed".

- Intervju Opre Vinfri sa Megan i Harijem prihvatili smo kao trenutak koji će zauvek ostati u britanskoj kolektivnoj svesti - istakli su selektori.

Muzej je haljinu Megan Markl uključio u izložbu po nazivom "Istorija mode u 100 predmeta".

Gleda ih ceo svet

Televizijski intervju Megan Markl i njenog supruga princa Harija sa Oprom Vinfri snimljen je u martu prošle godine, pogledalo ga je oko 60 miliona gledalaca širom sveta, a direktno je emitovan u 70 zemalja.