Autor: Informer.rs

17.05.2022.

10:30

Foto:

Magazin

MRAVI SU VAM SE POJAVILI U KUĆI? Evo kako da se otarasite dosadnih NAPASTI

S dolaskom toplijih dana nije retkost da vas ovi uporni i nepozvani gosti propisno namuče. 

Mravi, verovali ili ne, počinju sa sakupljanjem zimnice, a gde bi našli više hrane nego u kuhinji i oko kuhinje. Najbrži način da ih se otarasite jeste da iskoristite neka prirodna i jeftina sredstva čiji će ih miris oterati i sprečiti njihov povratak.

Prvi korak u borbi protiv mrava je temeljno čišćenje svih površina na kojima se "društvo" okuplja. Najbolje je da to učinite uobičajenim sredstvom za čišćenje i vodom. Ne zaboravite na police i ćoškove u kojima su ostaci hrane mamac za mrave. 

Najpoznatije prirodno sredstvo protiv mrava je belo sirće. U flaši s raspršivačem pomešajte jednaku količinu vode i sirćeta. Poprskajte mesta na kojima ste primetili mrave. Radne površine takođe prebrišite krpom natopljenom u mešavini belog sirćeta i vode, pa pustite da se osuši. Ovaj rastvor je bezopasan, što uveliko olakšava zaštitu površina na kojima obično ostavljamo hranu. 

Informer

Mravi

Staze po kojima se mravi kreću pospite cimetom i za nekoliko sati više ih neće biti. Oni, naime, ne podnose jak miris cimeta. 

Par kašičica kuhinjske soli pomešajte s provrelom vodom i, kada se ohladi, prelijte u raspršivač. Mesta okupljanja mrava, posebno ulazna vrata i prozore, poprskajte i ostavite da se osuše. Slana površina sprečiće mrave da ulaze u kuću. 

Komadiće krede usitnite i pospite po pukotinama uz ćoškove zida - omiljena skrovišta mrava. Isto možete učiniti pomoću dečjeg pudera, koji takođe delotvorno tera mrave. 

BONSU VIDEO:

Tagovi: