26.05.2022.

18:16

Foto:

Magazin

POŠTOVANI GOSPODINE MINISTRE ODBRANE...Vojnik pronašao GENIJALAN NAČIN kako da izbegne rok!

Mnogo je primera dovitljivosti mladića koji nisu želeli da "služe domovini", a mi izdvajamo urbanu legendu po kojoj je jedan italijanski vojnik oslobođen obaveze nakon pisanja ministru odbrane.

Pismo koje ga je oslobodilo "svete dužnosti" prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine ministre odbrane,

Dozvolite da vam iznesem neke činjenice koje će vam štošta objasniti u rešavanju mog slučaja.

Trenutno čekam poziv za odsluženje vojnog roka u italijanskoj vojsci. Imam 24 godine i oženjen sam 44-godišnjom udovicom koja ima 25-ogodišnju ćerku. Tu ćerku je oženio moj otac.

Tako je otac postao moj zet jer je oženjen ćerkom moje žene. Istovremeno je ćerka moje žene postala moja maćeha.

U februaru smo žena i ja dobili sina, postao sam otac.  To dete je brat žene mog oca, dakle šurak mog oca. Ali, istovremeno je i moj ujak, jer je brat moje maćehe, to jest moj sin je istovremeno i moj ujak.

Informer

Pismo

Dva meseca kasnije je i žena mog oca dobila sina, koji je moj brat, pošto je sin mog oca, ali je takođe i moj unuk, pošto je sin ženine ćerke.

Dakle,  ja sam brat moga unuka i pošto je muž majke neke osobe istovremeno njen otac, iz toga sledi da sam otac ćerke moje žene, to jest i brat njenog sina. Dakle, ja sam sopstveni deda!

Ovim obrazloženjem poštovani gospodine ministre ja vas molim da me oslobodite vojne obaveze, pošto po zakonu otac, sin i unuk ne mogu istovremeno da služe vojni rok.

Molim za razumevanje i povoljno rešavanje mog slučaja.

Prema urbanoj legendi, epilog ovog pisma imao je povoljan rezultat za ovog mladića.

Kako se navodi, ubrzo je primio razrešenje uz obrazloženje da je "osoba oslobođena vojne obaveze zbog psihičkih poremećaja i moralne nestabilnosti koje su posledica nesređenih porodičnih odnosa.