Autor: Informer.rs

24.06.2022.

10:26

Foto: rina

Magazin

PEŠAČI DO KINE KAO MARKO POLO! Italijanka Vijena Kamarota, na putu od 20.000 kilometara ka Istoku, trenutno prolazi kroz Srbiju - posetila Niš i Čačak

Ovih dana prolazi kroz Srbiju i iskoristila je priliku da se obrati svojim vršnjakinjama.

- Na ovaj put odlučila sam se upravo zbog žena mojih godina jer želim da im poručim da nikada ne odustaju od svojih želja i ciljeva. Ništa nije nemoguće i starost nije prepreka, već može biti i odlična motivacija za beg iz zone komfora i pravi momenat da uradite neku ekstremnu stvar - ispričala je Vijena prekjuče novinarima u Čačku, a juče se srela s predstavnicima medija u Nišu i nastavila put ka Pirotu. 

Kada je svojim rođacima i prijateljima saopštila šta želi da uradi, kaže da su je svi gledali u neverici. Ali kad su shvatili da odustajanje ne dolazi u obzir, podržali su je i ohrabrili.

- Na ovu ideju sam došla pre dve godine kada je krenula korona i kada sam se razbolela, a učvrstila sam je ove godine kada sam ušla u jednu organizaciju koja se bavi arheologijom i kulturom. Na ovom putu najveću podršku mi pružaju ćerke, koje se mnogo interesuju za to što radim. Svi me podržavaju putem interneta, i moji lekari koji mi pomažu kada imam problema s mišićima - kaže ova hrabra Italijanka.

Njena snaga i kondicija ne bi trebalo da čude jer je Vijena aktivan planinski vodič i instruktor kajaka. Ako sve bude teklo po predviđenom planu, njena nesvakidašnja avantura trebalo bi da potraje oko tri godine. Srbija joj se veoma dopala.

- Ljudi su ovde nasmejani, mnogo volim vino i pre dolaska u Srbiju čula sam mnogo o proizvodnji vina. Što se tiče hrane, ne volim meso, a čula sam da je to ovde popularno. Više volim voće i povrće - rekla je Vijena.

BONUS VIDEO: