24.07.2022.

14:59

Foto:

Magazin

OBJAVITE RAT BORAMA! Kozmetičarka otkriva kako da bar na neko vreme ODLOŽITE STARENJE!

Od kada je sveta i veka čovek traga za eliksirom mladosti. Na pojavu prvih bora neki su ravnodušni, drugi padaju u depresiju, a treći odmah kupuju sve moguće i nemoguće antiejdžing proizvode koji im padnu šaka. Kozmetičarka Danka Mirović nudi mali vodič kroz pravilnu negu kože, sve u cilju da odložite ono što je ipak neminovno – starost i njene tragove na licu. 

Stalno novi sastojci

- Od 25. godine koža počinje da stari, te je to neko idealno vreme kada treba početi sa preparatima protiv bora, naravno u skladu sa tipom kože. Kod odabira krema u obzir treba uzeti i godine. Tehnologija brzo napreduje i stalno se pronalaze novi i novi sastojci u borbi protiv bora, kao i načini da prodru u što dublje slojeve kože (nano tehnologija). Od novih sirovina najaktuelnija je durijan, biljka iz Južne Afrike, a tu su još i kiseonik, kavijar, vitamin C i hijaluron, te treba birati kreme s vim sastojcima – kaže Danka Mirović.

Informer

Najvažina je sprega između kozmetičara i klijenta

Recepti starih baka

Prirodnu masku protiv bora možete napraviti od banane, žumanca i maslinovog ulja. Drugi provereni recept je još jednostavniji. Pomešajte pavlaku i med, nanesite na lice i posle 20-ak minuta isperite mlakom vodom.  

Preparate treba manjati dva puta godišnje, jer se koža prezasiti aktivne komponente. Pored toga, leti i zimi nećemo koristiti ista sredstva (leti laganija, zimi jača), a za intenzivniju negu odličan izbor su antiejdžing serumi i ampule.

Stvar navike

- Najvažina je sprega između kozmetičara i klijenta. Da bi borba protiv bora bila što efikasnija u kozmetičkim salonima se pomoću raznih aparata (sa iglicama, nano iglicama, ultrazvukom, mezoterapijom) aktivne supstance ubacuju u dublje (derma) slojeve kože. Međutim, to nije dovoljno. Klijenti imaju svoj domaći zadatak, a to je da ujutru i uveče očistite lice, nanesu tonik, kremu i antirid i za to im ne treba više od petnaest minuta dnevno - sugeriše kozmetičarka i dodaje:

Informer

Za negu vam ne treba više od petnaest minuta dnevno

- Redovnost je najvažnija, ona je ključ vašeg lepog izgleda. Neka vam, ako to već nije, nega kože postane svakodnevna navika. Onoliko koliko ulažete u nju, toliko će vam se vratiti – zaključuje Danka.