Autor: Informer.rs

30.07.2022.

10:01

Foto: Printscreen You Tube Irene Van Laar

Magazin

OVAKO JE PRINCEZA DAJANA PREVARENA ZBOG ČUVENOG INTERVJUA! Otkriveni detalji koje niko nije znao - dadilja Vilijama i Harija dobija VELIKU odštetu

 - BBC je pristao da isplati znatnu odštetu gospođi Petifer - rekao je glavni direktor BBC , Tim Dejvi.

"Želeo bih da iskoristim priliku da joj se javno izvinim, te da se istovremeno izvinim princu od Velsa i vojvodama od Kembridža i Saseksa zbog načina na koji je princeza Dajana prevarena."

U intervjuu iz 1995. godine pokojna princeza Dajana je priznala ljubavnu aferu, ali je otkrila i  intimne detalje svog propalog braka s britanskim prestolonaslednikom, princom Čarlsom.

Informer

Princeza Dajana i Martin Bašir

Iz BBC su rekli da im je žao što nisu sagledali činjenica nakon emitovanja intervjua, jer su već tada postojali znaci da je intervju nepropisno dobijen.

Odluka o odšteti Tigi Lege Burk, danas Aleksandri Petifer, donesena je zbog lažnih tvrdnji koje je o njoj izneo novinar BBC Martin Bašir da bi dobio intervju.

Direktor BBBC Dejvi rekao je da ova kuća više nikada neće emitovati kritkovani intervju niti će ga nuditi drugim emiterima.

Novinar koji je radio intervju sa pokojnom princezom Dajanom se izvinio, ali je rekao da stoji iza informacija kojima je raspolagao pre 25 godina. Bašir ne veruje da su te informacije podstakle Dajanu da mu omogući intervju.