08.08.2022.

17:14

Foto:

Magazin

NIJE JOJ DOBRO? Velika Britanija u STRAHU za KRALJICU Elizabetu, OTKAZANO okupljanje!

Tradicionalno veliko okupljanje u čast britanske kraljice Elizabete u dvorcu Balmoral u Škotskoj je ove godine otkazano. Zato se spekuliše da zdravstveno stanje kraljice Elizabete nije dobro.

- Tradicionalna dobrodošlica u Balmoral je obično zapisana u kraljičinom kalendaru i nešto je u čemu Njeno veličanstvo zaista uživa, jer može da pozdravi lokalno stanovništvo koje dolazi da je vidi - rekao je kraljevski izvor za Miror. Ipak, ove godine će biti drugačije, pa će prvi put (osim u toku pandemije) izostati veliko tradicionalno okupljanje. 

Informer

Dvorac Balmoral u Škotskoj

Iako iz palate nema nikakvih naznaka da je 96-godišnja kraljica loše, još jedno otkazivanje tradicionalnog okupljanja u Balmoralu izazvalo je nove sumnje. Kraljica je krajem jula stigla u Škotsku i odmah otkazala prvi događaj na kojem je trebalo da se pojavi.

Javljeno je da neće biti velikog okupljanja u njenu čast, a kao obrazloženje navedena je zabrinutost zbog zdravstvene situacije i koronavirusa koji ponovo uzima maha širom sveta. Umesto velikog okupljanja, u palati je napravljen prijem za nekoliko odabranih gostiju.

Poznato je i da kraljica neće napuštati dvorac tokom svog letnjeg boravka u Škotskoj, što je rastužilo meštane koji su se radovali da je napokon vide.

Informer

Na odmoru u Škotskoj ranijih godina 

Kao i svake godine od kada je na dužnosti, kraljica će u Balmoralu boraviti sve do početka oktobra. Ipak, spekuliše se da će ove godine napraviti izuzetak i da se vrati septembru kako bi pozdravila premijera na odlasku Borisa Džonsona, kao i najavila imena novih kandidata koji će se boriti za premijersku fotelju.

Iako članovi kraljevske porodice nemaju pravog odmora i privatnosti, odlazak u Balmoral uvek je smatran njihovom oazom mira na nekoliko nedelja. Kraljica je tamo obožavala da provodi leta sa svojim pokojnim suprugom, princom Filipom.