Autor: Informer.rs

13.08.2022.

11:56

Foto: Printscreen You Tube Maison Francis Kurkdjian Paris

Magazin

MISLITE NA MIRIS, NE NA AMBALAŽU! Francuski kreator parfema otkrio gde grešimo sa mirsima

- Sam izbor parfema mnogo govori o osobi koja ga nosi, o njegovom ličnom ukusu, senzibilitetu, ali i o tome kako se ophodi prema njemu, kako ga nanosi, gde ga čuva - rekao je za "El" Kurkdžijan i izdvojio najčešće greške koje uglavnom čine žene.

Pravilno nanošenje

Kada na zglobove naprskate miris, neka tako i ostane dok ga koža ne upije! Ne trljajte zglobove, ne prinosite ruku vratu! Trljanjem se koža zagreva i proizvodi enzime koji menjaju miris. Jaki i srednje jaki parfemi su najpodložniji tom uticaju, a oni sa cvetnom aromom gube svežinu, kaže Kurkdžijan
Savet: Parfem naprskajte na zglob samo jednom i dopustite da ga koža upije

Gde mu je mesto

Nije preporučljivo da parfem šetate iz sobe u kupatilo, jer promena temperature utiče na neočekivane hemijske reakcije sastojaka. Toplo - hladno utiče na svežinu, ultraljubičasti zraci izazivaju promene parfemske boje, pa žuta tečnost postaje zelena, roze prelazi u tamnocrvenu. Isto kao što ne biste ostavili bocu šampanjca na suncu, tako je i s parfemima - opominje stručnjak.

Savet: Čuvajte parfem u originalnom pakovanju na sobnoj temperaturi

Informer

Parfem

Manje je bolje

Optimalno trajanje mirisnih nota u bočici od njenog otvaranja je oko tri meseca. Čim otvorite parfem, pod uticajem kiseonika menjaju se molekuli sastojaka mirisa, pa ni intenzitet ni nota više nisu isti ako parfem predugo stoji.

Savet: Ukoliko volite da uživate u različitim mirisima i koristite različite parfeme, kupujte manja pakovanja. Pre ćete ih potrošiti

Kada može i na kosu

Parfem ne traje dugo na suvoj koži i nikad ga ne pokrivajte odećom. Zato je preporučljivo da ga nanosite na laktove i zglobove na rukama. Izuzetak pravimo kada je veoma toplo, tada se više znojimo i prirodni mirisi brzo uništavaju parfem. U tim slučajevima možete staviti malo parfema na kosu ili garderobu, savetuje Kurkdžijan.

Savet: Da bi miris parfema duže trajao, nanesite malo parfema na kosu ili na maramu