30.08.2022.

21:00

Foto: Printscreen/instagram TV happy

Magazin

PRELEPA voditeljka o porodičnoj SREĆI: Supružnici moraju da budu NAJBOLJI PRIJATELJI!

Voditeljka jutarnjeg programa televizije Hepi Aleksandra Brčić godinama javnost izveštava o najbitnijim društvenim temama. Kada se svetla reflektora ugase, ona se vraća svojoj najbitnijoj ulozi - ulozi majke i supruge. Ovaj segment života trudi se da sačuva daleko od očiju javnosti. Za Ljubav i zdravlje voditeljka govori o izazovima u karijeri, saradnji sa autentičnim voditeljem Milomirom Marićem, kao i porodičnoj sreći sa suprugom i dva sina.

Godinama ste voditeljka jutarnjeg programa na Hepiju. Šta smatrate najvećim izazovom svog posla?
- Najvećim izazovom smatram osluškivanje želja i potreba naših gledalaca kako bismo kontinuirano kreirali sadržaje koji su u skladu sa njihovim interesovanjima. U ovom poslu je potrebna kreativnost, ali pre svega moramo biti u dodiru sa našim gledaocima kako bismo ih što bolje razumeli i pružili im što kvalitetniji sadržaj i, naravno, držali njihovu pažnju.

Kada ste počeli da se bavite ovim poslom?
- Ljubav prema voditeljskoj profesiji rodila se u 18. godini, kada sam i imala prvi kontakt sa medijima. Imala sam sreću da upoznam prave ljude koji su prepoznali moj talenat i koji su me na pravi način usmeravali. Vrlo rano sam znala kojim poslom želim da se bavim, pa sam svoje vreme i energiju usmerila u tom pravcu.

Na koji način se nosite sa komentarima javnosti?
- Ako govorimo o konstruktivnoj kritici, nju veoma ozbiljno shvatam i pomaže mi da postanem što bolja u svom poslu. A ako pričamo o nekim zlim komentarima, shvatam ih kao nešto što jednostavno ide uz ovaj posao, javna ste ličnost i o vama svako može reći šta želi, ali na njih se ne obazirem.

Kako biste opisali saradnju sa kolegom Milomirom Marićem?
- Raditi sa Milomirom Marićem pre svega je čast i privilegija, ali raditi sa njim nosi sa sobom i određenu odgovornost. Pre svega želite da ispunite sva njegova očekivanja i, ako je moguće, prevaziđete ih, a sam rad sa njim daje vam priliku da mnogo učite i profesionalno se razvijate.

Informer

Sa kolegom Milomirom Marićem

Na koji način usklađujete privatni i poslovni život?
- Usklađivanje privatnog i poslovnog života je izazov svake savremene žene i po tome se ne razlikujem previše od bilo koje druge žene koja radi i ima porodicu. Jedino što je moj posao javan i tu treba posvetiti malo pažnje kako i vaš privatni život ne bi postao javan.

Imate dvoje dece, kako se nosite sa izazovima roditeljstva?
- Roditeljstvo je samo po sebi nešto predivno. Jako je bitno napraviti balans između roditeljstva, supružništva i posla. Taj balans predstavlja izazov, a roditeljstvo samo po sebi ne.

Kojim smernicama se vodite pri vaspitavanju sinova?
- Vaspitanje u jednom globalno dinamičnom vremenu nije lako. Danas na to u kakvu će neko osobu izrasti utiču i roditelj i društvo, neposredno okruženje i trenutni sistem vrednosti u društvu. Trudim se da moja deca usvoje prave vrednosti kod kuće i od nas, koje bi trebale da im budu neke vodilje za dalje odrastanje.

Informer

Aleksandra Brčić sa suprugom

Kako vi i suprug delite roditeljske obaveze?
- Kada je u pitanju podela obaveza, ona nije tradicionalna, onakva kakvu smo nasledili od naših roditelja ili baka i deka. Kao osobe znamo kome je koje polje jača strana i tu se dopunjujemo.

Na koji način negujete bračnu sreću?
- Često se dešava da s vremenom u braku ljudima nešto počne da se podrazumeva. Ako uspete da izbegnete tu zamku, onda ste na pravom putu.

Vaš partner nije deo javnog života, kako on reaguje na vašu popularnost?
- Koliko sam popularna, a koliko javno prepoznatljiva, to je već pitanje. A kada je reč o mom partneru, on na to gleda kao na moj posao i to nema nikakav bitan uticaj na naš privatni život.

Šta je prema vašem mišljenju recept za uspešan brak?
- Supružnici pre svega moraju biti najbolji prijatelji. U braku moraju da postoje poverenje i dobra komunikacija, a najbitnije je poštovanje partnera.

Kako je počela vaša ljubavna priča?
- Tako što smo jedno u drugom prepoznali ono što smo od partnera tražili, potpuno spontano. Nekako, od samog početka smo se upotpunjavali. S vremenom su se tu izgradili poverenje i poštovanje.

Često dobijate komentare i na račun atraktivnog izgleda. Kako reagujete na to?
- Po bontonu, kada vam neko uputi kompliment za izgled, jedino što je ispravno jeste zahvaliti se, ali lično smatram da dama treba da se potrudi da bude ostvarena, srećna i zadovoljna. Lepota je subjektivna, ali i prolazna. Prava lepota dolazi iznutra. Kada je neko u skladu sa samim sobom, zadovoljan i srećan, on je po mom mišljenju i lep.

Na koji način negujete telo i imate li neke dnevne rutine u vezi sa ishranom i vežbanjem?
- Osim standardne dnevne nege koju primenjuje većina žena, nemam posebne rutine. Kada je ishrana u pitanju, izbegavam testo jer mi ne prija, a za sve ostalo rekla bih da sam nagrađena dobrom genetikom.
 

bonus video: