09.09.2022.

12:48

Foto: Printscreen You Tube

Magazin

OBUSTAVLJENO SNIMANJE SERIJE "KRUNA"! Sve je odloženo zbog smrti kraljice Elizabete II!

Netfliksova dramska serija temelji se na životu, karijeri i ostavštini 96-godišnje kraljice, koja je služila Britaniji dugih 70 godina kao njen najdugovečniji monarh u istoriji.

- "Kruna" je ljubavno pismo njoj i zasad nemam šta da dodamo, samo ćutanje i poštovanje - oglasio se scenarista Piter Morgan nakon što je Bakingemska palata objavila kraljičinu smrt.

- Očekujem i da ćemo prekinuti snimanje iz poštovanja na neko vreme - dodao je.

Peta sezona serije trebalo bi da izađe na Netflixu u novembru.

Ako se serija bude još prikazivala kad kraljica umre, prekinuće se na neko vreme, rekao je još pre nekoliko godina reditelj "Krune" Stiven Daldri.

- Niko od nas ne zna kad će to vreme doći, ali bilo bi ispravno i prikladno pokazati poštovanje kraljici. To bi jednostavno bila počast i znak poštovanja. Ona je globalna figura i to je ono što bi trebalo da učinimo. Ona je izvanredna žena i ljudi će biti uznemireni - rekao je Daldri za Deadline još 2016. godine.

Glumice Kler Foj, Olivija Kolman i Imelda Staunton dobile su priliku da tumače kraljicu Elizabetu II u seriji u različitim fazama njenog života.

Kraljica Elizabeta II preminula je juče u svom dvorcu Balmoral u Škotskoj. Nju je nasledio sin Čarls, a on će nositi titulu Čarls III.

BONUS VIDEO: