Autor: Informer.rs

23.09.2022.

11:14

Foto: Shutterstock

Magazin

STIGLA JE JESEN! Feng šui stručnjaci podsećaju da treba da uradite 3 STVARI kako biste doživeli POZITIVNE PROMENE

- Jesen donosi nove boje, novu eru i nove energije. Sve se ciklično menja, umire i preporađa se. Povežite se sa prirodom i jesenjim vremenom. Sada je trenutak da se udubimo u svoje "mračne" fioke, gde skrivamo probleme koje moramo da odbacimo baš kao što drveće odbacuje uvelo lišće. Trenutak je da poradite na željama i ciljevima koje ste planirali - savetuju feng šui stručnjaci.

Osim duha, napravite reorganizaciju i u kući.

1. Sredite ormar

Ovih dana temperatura jeste niža, ali dolaze nam i sunčani dani. Sigurno još nije vreme da izbacimo svu letnju odeću iz ormara, međutim, stručnjaci za feng šui savetuju da danas započnete reorganizaciju garderobera. Neke komade sigurno valja spakovati i odložiti za sledeće leto i napraviti prostor toplijoj odeći.

Ako vam je ormar pun, to znači da nemate mesta za ništa novo. Da li želite da tako ostane? Napravite prostor i usmerite misli ka budućnosti

Informer

Feng šui

2. Osvežite posteljinu

Prilagodite posteljinu u skladu sa vremenom. Jesen i zima podrazumevaju da uzmete jorgane i toplu ćebad. Priuštite sebi tkaninu od organskih materijala i razmislite o bojama posteljine. Toplije zemljane boje poput bordo, braon i narandžaste dobar su izbor za hladnije mesece.

3. Očistite kuhinju

Promena godišnjeg doba donosi promenu i u ishrani. Ovo je vreme za prelazak na kuvanu hranu i manje sirovih namirnica. Gledajte na ovo kao na priliku za dubinsko čišćenje i uklanjanje nereda u ostavi, ali i frižideru. Ispraznite frižider i uklonite sve što u njemu predugo stoji. Ako je moguće, najbolje bi bilo da svu hranu kompostirate, pretvorite u organski materijal. Za čišćenje frižidera možete koristiti prirodna sredstva kao što su soda bikarbona, mešavina sirćeta, vode i eteričnog ulja eukaliptusa. Nov miris u kuhinji prijaće svima u kući.

bonus video: