05.11.2022.

08:43

Foto: Pixabay

Magazin

DA NE POVERUJEŠ! Ovako izgleda JAVNI TOALET u Kini, a tek da vidite PLAFON! (FOTO)

Kada je novi toalet u tržnom centru Deji Plaza u Kini u pitanju, njegovi dizajneri su rešili da bude sve samo ne to. Umesto belih pločica i prostora bez preterano detalja oni su njegovu unutrašnjost ispunili luksuznim detaljima, biljkama i prostorom za odmor. 

- Ovaj projekat smo osmislili u nadi da ćemo odati počast proleću, u trenutku kada se suočavamo sa ekološkom krizom - rekao je Li Sjang, vodeći dizajner i osnivač jedne kompanije iz Šangaja. On dodaje da je inspiraciju crpeo iz prirode, a cveće, biljke i insekte je pretvorio u apstraktne oblike kako bi ukrasio unutrašnjost toaleta. 

Počevši od plafona sa pozlatom koji treba da asocira na pčele, do belih biljaka koje "izviru" iz fontane u centralnom delu prostorije i crno-belih oblika na podu koji podsećaju na krila leptira, svaki detalj je posebno osmišljen kako bi posetiocima pružio nezaboravno iskustvo.

Tim dizajnera je takođe koristio upadljive zelene tapete - prekrivene zlatnim premazom, ali i palme, biljke i rasvetu koja podseća na cvetove koji se penju uz zidove toaleta kao puzavice. Pored dela u kom posetioci mogu da se istuširaju, gostima je na raspolaganju i dnevna soba sa sofama koje odaju utisak rascvetalog cveća. Dok su zeleni mermerni lavaboi inspirisani fontanama, smešteni u blizini dela koji je namenjen deci i medicinskom osoblju. 

BONUS VIDEO: