Autor: Informer.rs

08.12.2022.

16:00

Foto:

Magazin

RODILA BLIZANCE KOJI IMAJU RAZLIČITE OČEVE! Jedan od MILION slučajeva!

Žena iz Brazila koja je želela da ostane anonimna rekla je da je zatrudnela nakon što je imala odnos sa dva muškarca istog dana. Odlučila je da uradi test očinstva jer je želela da potvrdi ko je otac, prenosi Daily mail. Uzela je uzorke DNK od osobe za koju je sumnjala da je otac njene dece. Međutim, nakon dva testa, rezultati su bili pozitivni za jednog od blizanaca.

Informer

Blizanci

Prisetila se da je istog dana imala odnos sa drugim muškarcem. Kada je druga osoba uradila test, pokazalo se da je bio pozitivan na drugu bebu.

Kako je to moguće?

Biološki fenomen rađanja blizanaca sa dva različita biološka oca naziva se heteropaternalna superfekundacija. Ovo se dešava kada drugu jajnu ćelije oslobođenu tokom menstrualnog ciklusa oplođuju spermatozoidi drugog muškarca iz odvojenog odnosa.

Prema rečima lekara, slučaj je izuzetno redak i jedan u milion. Iako je ovaj fenomen redak među ljudima, heteropaternalna superfekundacija je uobičajena kod pasa, mačaka i krava, objavio je Gardijan 2018. Postoji još oko 20 slučajeva u svetu u kojima se desio takav fenomen, navodi Daily mail.

Deca sada imaju 16 meseci, a jedan od očeva podržava majku u brizi oba deteta.