Autor: Informer.rs

09.12.2022.

10:16

Foto:

Magazin

DŽENIFER LORENS ŽIVI U ZABLUDI: Ja sam prva žena koja je glumila glavnu ulogu u akcionom filmu (VIDEO)

Lorens je nedavno gostovala u jednoj emisiji, gde je razgovarala sa Violom Dejvis o iskustvima u industriji zabave. Glumica je rekla da je za nju ključan trenutak bio kada je dobila ulogu Katnis Everdin u filmu "Igre gladi" iz 2012.

 - Sećam se kada sam radila taj film, niko nikada nije stavio ženu u glavnu ulogu u akcionom filmu jer to ne bi funkcionisalo. Zato što nam je rečeno da i devojčice i dečaci mogu da se identifikuju sa muškom glavnom ulogom, ali dečaci se ne mogu poistovetiti sa glavnom ženskom ulogom -  rekla je Lorens.

 - Toliko me čini srećnom svaki put kada vidim da izlazi film koji razbija svako od tih uverenja i dokazuje da je to samo laž koja drži neke ljude podalje od filmova. To drži određene ljude na istim pozicijama na kojima su oduvek bili -  dodaje ona.

Pogrešna tvrdnja

Ali njena tvrdnja da niko nije stavio ženu u glavnu ulogu u akcionom filmu pre njene uloge u "Igrama gladi" mnogi smatraju pogrešnom. Sigurni Viver je igrala Elen Ripli u filmu "Osmi putnik" iz 1979. godine, kao i u nastavku sedam godina kasnije.

Anđelina Džoli je igrala ne u jednom, već u dva filma "Tomb Raider" (2001. i 2003.), a imala je i glavnu ulogu u filmovima "Tražen" iz 2008. i "Salt" iz 2010. godine. Uma Turman je bila nezaustavljivi ubica u dva nastavka "Ubiti Bila", i Ronan Saoirse zablistala je u filmu "Hana" iz 2011. godine, gde je glumila mašinu za ubistvo koja ima zadatak da likvidira starijeg obaveštajnog agenta.

bonus video: