11.12.2022.

14:33

Foto: Pixabay

Magazin

UMESTO CRVENOG, OBUCITE ŽUTI DONJI VEŠ! Evo koje običaje treba da ispoštujete u NOVOGODIŠNJOJ NOĆI i zašto!

S obzirom na to da uskoro ulazimo u 2023. godinu, pojedini već pripremaju toaletu koju će nositi na dočeku.

Ukoliko ste jedni od onih koji poštuju verovanja i običaje, sigurno ćete se odlučiti za crveni donji veš.

Većina veruje da će im nošenje veša te boje zapravo doneti sreću u ljubavi, a ova tradicija seže u daleki srednji vek, kada nošenje crvene odeće nije bilo dozvoljeno.

Zapravo, crvena boja se povezivala sa krvlju, đavolom i veštičjim čaranjem, ali uprkos tome, ljudi su žudili da nose veš u ovoj boji, verujući da će im doneti sreću na ljubavnom polju u narednoj godini. S obzirom na to da je crvena odeća simbol života i sunčeve energije, stanovništvo je rešilo da ovu boju krije ispod odeće.

Informer

donji veš

Kako se navodi, ovaj običaj dolazi iz Španije, a danas se u čitavom svetu nosi crveni veš uoči najluđe noći. Ipak, ovo nije jedini običaj koji se vezuje za Novu godinu. Ukoliko želite uspeh na poslovnom i novčanom planu u narednoj godini, smatra se da treba da obučete gaćice u žutoj boji! 

Kako biste bili rasterećeni i bez dugova, njih treba da ostavite u staroj godini, odnosno da "čisti" uđete u novu, kako vas ne bi pratili na dalje

Ako želite sreću u predstojećoj godini, prvi gost u kući bi trebalo da bude tamnokosa i visoka muška osoba koja donosi dar.

BONUS VIDEO: