Autor: Informer.rs

31.12.2022.

20:02

Foto: Pixabay

Magazin

FENG ŠUI RITUALI ZA NOVU GODINU! Evo kako da imate SREĆAN početak!

Ovo su neki od saveta kako da privučete sreću i pozitivnu energiju u vaš život.

Informer

Poljubac

Poljubac u ponoć

Poljubite nekoga dragog u ponoć, to će vam obezbediti sreću, harmoniju i napredak u narednoj godini. Ukoliko budete sami kada časovnik otkuca pola noći, poljubite kućnog ljubimca. Nikako ne treba plakati, jer će to privući lošu sreću. Trudite se da to veče budete optimistični i srećni.

Napunite novčanik

Ne pozajmljujte novac ili dragocene predmete. Ukoliko to uradite, znači da ćete isplaćivati novac tokom cele godine. Popunite sve novčanike novčanicama, jer to garantuje prosperitet u novoj godini.

Informer

Grožđe

Slatki rituali

Veruje se da ukoliko u ponoć pojedete dvanaest zrna grožđa, koji simbolizuju dvanaest meseci u godini, tokom cele godine imaćete sreće, obilja i bogatstva. Ukoliko se odlučite za jabuke sa medom, cela godina će vam biti slatka i harmonična.

Čišćenje stana

Čišćenje starog nereda i bacanje svih nepotrebnih stvari iz kuće ritual je kojeg se mnogi pridržavaju. Generalno čišćenje stana je poželjno kako biste se oslobodili negativne i privukli pozitivnu energiju. Neki praktikuju običaj bacanja stare metle, te kupovine sasvim nove. To simboliše čišćenje prašine stare godinu dana, kako se ona ne bi prenela u novu godinu. Otvorite vrata u ponoć, na ta način pustićete sve negativnosti iz kuće.

Praznični kolačići

Hrana je često neizostavni deo na mnogim novogodišnjim proslavama. Širom planete spremaju se specijalna jela, posebno namenjena za novu godinu. U nekim delovima sveta ljudi spremaju boraniju ili leću, koje kako se veruje donose sreću. Pojedini peku posebne novogodišnje kolače, koji predstavljaju kovanice novca koji će doneti napredak i sreću. Sklonite sav oštri pribor za sečenje, poput noževa, makaza ili žileta. Smatra se da ovi predmeti mogu iseckati sreću na više delova i doneti nesreću.

Informer

Molitva

Molitva

Mnogi Novu godinu dočekuju u porodičnim molitvama, u kojima se izražava zahvalnost i ljubav. Molitvu treba čitati od srca i sa nadom da će ona biti uslišena. Potrebno se fokusirati na ono što želite da vam donese novo leto Gospodnje.

Platite dugove

Isplatite sve račune i dugove kako bi pozitivno i rasterećeno ušli u novu godinu. Na taj način rešićete se problema iz prošlosti. Ukoliko niste u stanju da isplatite sva dugovanja, uplatite makar simboličnu cifru, kao znak pozitivne akcije.