Autor: Informer.rs

24.01.2023.

13:13

Foto:

Magazin

OVO JE BILA POSLEDNJA ŽELJA PRINCEZE DAJANE? Čarls je nije ostvario, a to bi mogla da bude njena osveta?

Princeza Dajana je na poseban način odgajala svoje sinove, princa Vilijama i Harija, koji su rano morali da se suoče s njenim gubitkom. Naime, princeza je odlučila da se "odmakne" od kraljevskih običaja, pa su Vilijam i Hari išli u državne škole jer je želela da žive poput "običnih ljudi".

 - Čarls se ionako oseća vrlo nesigurno zbog anketa koje pokazuju da je Vilijam mnogo popularniji od njega među Britancima, a zna i da je kraljica toga svesna. Zato se boji da bi Dajanina poslednja želja mogla da se ostvari -  rekao je svojevremeno izvor blizak kraljevskoj porodici.

Informer

Princ Vilijam i Hari

Dodao je kako bi to mogla da bude "Dajanina osveta Čarlsu iz groba". Britanski mediji su potvrdili to jer se godinama znalo da princeza Dajana ima takav stav.

Ipak, ne postoje zvanične tvrdnje o princezinim poslednjim rečima pre smrti.

Popularna Lejdi Di, koju su zbog neposrednosti u komunikaciji i humanosti zvali i "narodna princeza", poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu, tačno godinu dana posle zvaničnog razvoda od princa Čarlsa.

U nesreći je stradao i Dodi el Fajed, njen verenik i egipatski biznismen, a i danas, posle četvrt veka, okolnosti pod kojima je došlo do nesreće obavijeni su velom tajne i nagađanjima da li je za nesreću kriv pijani vozač koji je želeo da pobegne paparacima, da li su upletene tajne službe, da li je princeza tada bila u drugom stanju.

bonus video: