Autor: Informer.rs

08.03.2023.

07:50

Foto:

Magazin

MALA MODNA LEKCIJA! Kako da izgledate lepo iako ste niskog rasta?

U oversajz sako-haljini snimljena je prekjuče u Parizu, na modnoj reviji svoje kume, dizajnerke Viktorije Bekam, koja je, takođe, izborom odevenih kombinacija više puta dokazala da i žene nižeg rasta mogu da budu modne ikone.

Svetski stilisti upravo njih dve navode kao inspiraciju ženama kako da se oblače u skladu sa visinom.
Nosite odeću koja će vas izdužiti, a ne još više "skratiti". Birajte kombinacije u jednoj, maksimalno dve boje, jer garderoba u istoj boji vizuelno izdužuje figuru.

Suknje i haljine

Ako volite suknje i haljine, mini dužina pristajaće ukoliko vam noge nisu pune i vodite računa da je struk visok. Midi dužina suknje vizuelno će vam skratite noge, a maksi bi bila pun pogodak. "V" na haljinama može da bude plus, jer dodatno izdužuje vrat i čini celu figuru višom.

Savet plus

Dezen s prugicama, koji je trenutno popularan, neka bude vertikalan
Ne nosite široke kaiševe, ni velike tašne
Sako i jakne koje nosite treba da budu kratki

Obuća

Ma koliko vam bile lepe, obuću sa kaišićem oko članka izbegavajte, jer one "seku" nogu. Visoke potpetice za vas su imperativ.

Pantalone

Čak i ako se opredelite za džins, birajte modele sa visokim strukom. Takvi modeli sa dugim nogavicama, baš kako nosi Viktorija Bekam, vizuelno će produžiti noge. Ako niste zadovoljne svojom građom, ne nosite ni preterano uske pantalone, jer će one samo istaći zadnjicu i još više skratiti noge.

Pogledajte u galeriji još neka njena izdanja: