09.03.2023.

23:25

Foto:

Magazin

DECA princa Harija i princeze Megan nosiće titule princa i princeze

Prema kraljevskim pravilima, unuci monarha mogu nositi titule prinčeva ili princeza, što znači da Harijeva deca, Arči i Lilibet, imaju pravo da koriste titule otkako je njegov otac postao kralj prošlog septembra, prenosi Rojters.

Do danas nije bilo poznato da li su princ Hari i njegova supruga Megan, koji su se povukli sa monarhističkih dužnosti u martu 2020, želeli da njihova deca nose te titule.

 - Mogu da potvrdim da je princezu Lilibet Dajanu u petak, 3. marta, krstio nadbiskup Los Anđelesa, prečasni Džon Tejlor -  izjavio je portparol tog para.

Informer

Megan i Hari

Megan je u intervjuu pre dve godine rekla da je britanska kraljevska porodica odbila da njenom sinu Arčiju prizna titulu princa, kao i da su je članovi kraljevske porodice pitali koliko bi mu koža mogla biti tamna kad se bude rodio.

Krštenje je održano nekoliko dana nakon što je kralj Čarls doneo odluku da Hari i Megan napuste kuću u Britaniji, Frogmor Kotidž, što predstavlja, kako navodi Rojters, znak najnovijeg zatezanja u odnosima. Još nije poznato da li će princ Hari prisustvovati krunisanju svog oca u maju.