Autor: Informer.rs

04.04.2023.

15:07

Foto: Printscreen You Tube Jacob & Co.

Magazin

SAT ZA MILIJARDERE! Juvelirska kompanija u Ženevi predstavila jedinstven primerak iz svoje luksuzne kolekcije (VIDEO)

 Sa cenom od 20 miliona dolara postao je glavna tema događaja i zbog delikatnog procesa izrade, ali pre svega, zbog kvaliteta i količine dragog kamenja kojim je optočen. Sat za milijardera ima čak 217 karata!

Tim od deset juvelira tri i po godine je radio ovaj unikatni primerak, a veći deo vremena je otišao na nabavljanje retkih žutih dijamanata, njihovu suptilnu obradu, brušenje, sečenje i postavljanje u zlatnu narukvicu.

- Neverovatan posao su obavili naši draguljari ovde, u našem sedištu u Ženevi. Spojili smo svoju stručnost u izradi luksuznog nakita s časovničarskim veštinama i pomerili granice - stvorili smo jedinstveni komad koji nadmašuje sve ostale - rekao je izvršni direktor "Džejkob&Co" Bendžamin Arabo.

Serena Višt, šef proizvodnje, objasnila je da je najteže bilo nabaviti "kamenje" za "bezvremensko blago milijardera".

- Dobijali smo bukvalno jedan po jedan, dva po dva, najviše tri. Događalo se nekoliko puta da smo proveli nekoliko nedelja a da nismo dobili nijedan koji bi odgovarao, a insistirali smo da imaju istu boju i kvalitet. Koliko je to teško, govori činjenica da se jedan savršeni žuti dijamant pronađe na svakih 10.000 belih, "običnih" dijamanata - rekla je Vištova.

I oni imaju unikate

Satove iz kolekcije "Milijarder" od belih dijamanata nose i poznati američki reper di-džej Kaled, koji je svoj sat platio tri miliona, i bokser Flojd Mejveder, čiji je primerak koštao čak 18 miliona. Obojica su strastveni kolekcionari.

Njen tim je bio zadužen i da pronađe, sortira i obradi dragulje i u šali kaže da su zbog ovog sata skoro ispražnjene svetske zalihe ultraretkog kamenja.

Na ovom satu je ukupno 426 dijamanata, koji su pre obrade imali 880 karata, a posle preciznog sečenja, pod određenim uglom, sa odgovarajućim dimenzijama "pali" su na 216,89 karata.
Zlatna rešetka na koju su postavljeni izrađena je tako da se i ne primećuje. Brojčanik je oivičen sa 76 zelenih dijamanata, a pokriva ga safirno staklo.