Autor: Informer.rs

08.04.2023.

08:45

Foto: Pixabay

Magazin

PAS JE ČOVEKOV NAJBOLJI PRIJATELJ! Privrženi su i inteligentni, a pokazalo se da vlasnici pasa imaju manji nivo STRESA

Kada se pas pridruži čoveku, on postaje deo njegove porodice i društva, a obostrano zadovoljstvo i ljubav između psa i vlasnika su prirodni.

Psi su vrlo inteligentni i mogu da nauče različite trikove i poslušnost, što olakšava njihovu komunikaciju sa ljudima. Pas može biti izuzetno koristan za osobe koje žive same, starije osobe ili osobe sa invaliditetom, jer pas može biti od pomoći u svakodnevnim aktivnostima, kao što je donošenje predmeta ili obavljanje drugih zadataka.

Informer

Pas

Oni su izuzetno verni i privrženi svojim vlasnicima. Kada se formira snažna veza između psa i vlasnika, pas će uvek biti uz svog vlasnika, pružajući mu podršku i osećaj sigurnosti.

Psi mogu poboljšati mentalno i fizičko zdravlje svog vlasnika. Nekoliko studija je pokazalo da vlasnici pasa imaju manji nivo stresa i anksioznosti, a psi mogu da pomognu i u smanjenju krvnog pritiska i srčanih problema. Takođe, vlasnici pasa su fizički aktivniji zbog šetnji i aktivnosti sa svojim psima.

Konačno, pas je jednostavno ljubavno biće koje može da unese mnogo radosti i sreće u život svog vlasnika.

Informer

Njihova ljubav i privrženost su bezuslovni, a njihov veseli i igrivi duh može da razveseli čoveka čak i u najtežim trenucima.