Autor: Informer.rs

19.04.2023.

10:55

Foto: Pixabay

Magazin

PLEJBOJ PLANUO ZBOG MINISTARKE! Francusko izdanje magazina za muškarce prvi put u istoriji se doštampava (FOTO)

- Izdali smo nalog za dopunu tiraža izdanja za april, maj i jun jer je 100.000 primeraka za veoma kratko vreme rasprodato na kioscima. To se nikada nije ranije dogodilo - rekao je Florentin.

U Francuskoj se u proseku proda oko 30.000 primeraka svakog broja "Plejboja", a najnoviji sa ministarkom Šjapa, prema prostoj računici, prodat je čak pet puta bolje!

Političarka Šjapa pozirala je u odeći i ni na jednoj fotografiji nije naga, pa je, kako ocenjuje direktor "Plejboja", čitaoce ipak privukao njen intervju objavljen na 12 stranica, u kome govori o feminizmu, ženskim pravima...

Šjapa je bila naveliko kritikovana jer je pristala da se fotografiše za "Plejboj" u vreme kada se francuska vlada suočava sa protestima protiv penzione reforme.

- Ona je bila najkooperativnija sa 'Plejbojem' među članovima francuske vlade, zato što je privržena pravima žena i shvata da to nije časopis za stare mačo-muškarce, već bi mogao da bude instrument u feminističkoj borbi - odgovorio je na kritike direktor magazina Florentin.

U intervjuu, sekretarka brani pravo žena "da budu upravo ono što žele da budu".

- Ako žele da se odevaju kao monahinje i nikada ne susreću muškarce koje ne žele, treba ih u tome podržati. Ali takođe i ako žele da poziraju bez odeće u časopisu - rekla je i otkrila da je "ponosna jer je pisala erotsku literaturu", prenosi agencija AFP.

Šjapa, majka dvoje dece, pre ulaska u politiku bila je autor i bloger, i pisala je o izazovima majčinstva, zdravlja žena i trudnoći. Još 2010. godine napisala je knjigu koja nudi seksualne savete gojaznim osobama, a od 2017. bila je i ministarka za ravnopravnost polova.