30.04.2023.

13:05

Foto: AP Photo

Magazin

JEZIVO! Zbog TikTok izazova dečaku izgorelo 80 odsto njegovog tela!

TikTok je društvena mreža na kojoj možete naći mnogo saveta, međutim, takođe i dosta opasnih izazova. Mlađa populacija najčešće učestvuje u ovim zadacima, gde se utrkuju ko će bolje da ih ispuni.

Neretko ti zadaci podrazumevaju i reskiranje života, ali oni kao da nisu svesni opasnosti ili ne mare za istu.

Novi izazov sa TikTok-a kruži po mrežama, a 16-godišnjeg mladića Mejsona Darka iz Severne Karoline ostavio je u teškom stanju. Zadobio je opekotine koje su prekrivale 80 odsto njegovog tela. Mejson je sa drugarima hteo da napravi imrovizovanu baklju sa sprejem i upaljačem. Sve je krenulo po zlu kada je nastala eksplozija koja je tinejdžere progutala u plamenu.

Informer

TikTok

- On je neprepoznatljiv. Neprepoznatljiv - rekla je Holi Dark za medije, majka tinejdžera. Kada se eksplozija dogodila, Mejson je skočio u obližnju reku kako bi ublažio opekotine, ali je izronio sa ugljenisanom kožom. Oba poteza su na kraju pogoršala njegovo stanje: zadobio je opekotine trećeg stepena i postoji veliki rizik od infekcije iz rečne vode.

- Način na koji je izgledao kada su ga ta deca videla kada je prvi put ušao, od onoga kako sada izgleda, je 100 puta drugačiji - rekla je majka mladića. Mejson je već prošao nekoliko operacija da bi se podvrgao transplantaciji kože. Očekuje se da će tinejdžer, koji je inače fudbaler, narednih šest meseci provesti u Centru za opekotine.