07.05.2023.

18:40

Foto: pexels.com

Magazin

PRIRODNO POSVETLITE KOSU ZA DVE DO TRI NIJANSE! Evo kako!

Cimet je odlična alternativa skupim i štetnim bojama za kosu, a rezultat je fantastičan. Osim što može postati svetlija kao nakon izlaganja suncu na moru, kosa će izgledati i vidno zdravija.

Ova metoda posvetljivanja namenjena je svetlo smeđoj i plavoj kosi i rezultati su tada najbolji - kosa je svetlija dve do tri nijanse. Takođe, bolji je izbor od klasičnih farbi jer ne oštećuje kosu.

Cimet će posvetliti i kosu tamnije boje, ali tada tretman treba ponoviti više puta. Ponekad rezultat i izostane, a to zavisi od strukture vlasi i boji, prenosi Atma.

Recept za masku od cimeta, količina je za dugu kosu

Sastojci:

3 kašike cimeta
3 kašike meda
5 kašika balzama za kosu

Priprema:

Pomešajte med i cimet da se dobro povežu pa u tu smesu dodajte balzam. Maska se nanosi na čistu, osušenu kosu. Ako želite da postignete utisak pramenova, onda kosu podelite pa smesu nanesite samo na spoljašnji deo kose - u tom slučaju boja će posvetleti kao da ste bili na moru i suncu.

Informer

Cimet je namenjen svetlo smeđoj i plavoj kosi 

Pazite pritom da vam smesa ne ostane na licu i ne utrljavajte je u koren kose, da ne bi došlo do iritacije kože.

Nakon nanošenja maske, kosu umotajte najlonom pa peeškirom kako bi bilo toplo. Peškir skinite posle pola sata, a maska pod najlonom neka ostane na glavi još četiri do pet sati. Na kraju isperite toplom vodom. 

I ne zaboravite, ova maska namenjena je posvetljivanju prirodne boje kose, ne one koja je ofarbana.