Autor: Informer.rs

11.05.2023.

13:30

Foto: Freepik.com

Magazin

NIJE SVEJEDNO GDE DRŽITE OGLEDALO U STANU! Sprečite ulazak negativne energije u dom

Evo nekoliko smernica o tome kako pravilno postaviti ogledala u skladu sa Feng šuijem:

Univerzalna funkcija ogledala

Ogledala su poznata po tome što reflektuju svetlost i prostor, te se smatraju moćnim alatom za privlačenje i aktiviranje energije. Stoga se preporučuje postavljanje ogledala na mestima gde je potrebno povećati svetlost, proširiti prostor ili usmeriti energiju.

Proširivanje prostora

Ogledala se često koriste kako bi se prostor vizuelno proširio. Postavljanje ogledala na zidu naspram prozora ili vrata može stvoriti iluziju većeg prostora i poboljšati protok energije.

Informer

Ogledalo u domu

Obrnuto postavljanje ogledala

U Feng šuiju se veruje da je najbolje izbegavati postavljanje ogledala nasuprot kreveta. Ogledala koja su direktno okrenuta prema krevetu mogu izazvati osećaj nelagodnosti, poremetiti spavanje i stvarati previše aktivne energije u prostoru.

Pazite na refleksije

Kada postavljate ogledala, obratite pažnju na to šta se reflektuje u njima. Ogledala koja reflektuju nered, oštre ivice ili nepoželjne predmete mogu stvarati disharmoniju i negativnu energiju. Pokušajte postaviti ogledala tako da reflektuju lepe i inspirativne elemente u prostoru.

Prostor za dobrodošlicu

Ogledala se često koriste i u ulaznim prostorima kako bi stvorila dobrodošlicu i aktivirala energiju dolaska. Postavljanje ogledala blizu ulaznih vrata može pomoći da se energija  ravnomerno rasporedi po celoj kući.

Ako želite primeniti Feng Šui principe u vašem domu, najbolje je da se posavetujete sa stručnjakom kako biste dobili personalizovane smernice i savete za postavljanje ogledala.