Autor: Informer.rs

15.05.2023.

10:00

Foto: Pixels

Magazin

VELIKI PSI KOJI MOGU DA ŽIVE U STANU! Koju rasu odabrati?

Ovi psi su poznati po inteligenciji i dobrom ponašanju, ali im treba obezbediti odgovarajuće uslove. 

Bernardinac

Bernardinac je veliki pas, ali veoma prilagodljiv. Ljubazan je, odlikuju ga mirna priroda i privrženost vlasniku. Ovi psi zahtevaju redovnu šetnju da bi bili zdravi i srećni. Isto tako, njihova sposobnost prilagođavanja čini ih savršenim ljubimcima za urbano okruženje.

Informer

Psi

Engleski mastif

Engleski mastif spada među najveće i najteže pse. Veći je od bernardinca, ali je uprkos svojoj veličini veoma blage prirode. Potrebno je obezbediti im dovoljno prostora u stanu, kao i redovne šetnje. Zbog svoje težine oni nisu tip psa koji zahteva intenzivnu vežbu. 

Danska doga

Visoka nemačka doga takođe je veliki pas koji može da živi u stanu. I njima su potrebni prostor i redovne šetnje. Potrebna im je i mentalna stimulacija. Ove doge ne žive dugo - u proseku od 8- 10 godina. Kvalitetna hrana može da im osigura optimalni životni vek.

Bernski planinski pas

Velika rasa poreklom iz Švajcarske, pas Bernski, prepoznatljiv je po svojoj ljubaznosti, inteligenciji i lojalnosti. Poput Bernardinaca odgajani su da hodaju po velikom snegu. Odani su i ljubazni, i  prilično energični, pa zahtevaju redovne šetnje, prenosi T Portal