Autor: Informer.rs

16.05.2023.

13:00

Foto: Printscreen You Tube Kruna VD

Magazin

OTARASITE SE DOSADNIH SMRDIBUBA! 6 trikova koji PROVERENO RADE

Zatvaranje pukotina

Smrdibube često ulaze u kuću kroz male pukotine i otvore na prozorima, vratima i zidovima. Zatvorite sve pukotine koje bi mogle služiti kao ulazne tačke. Koristite silikon za zatvaranje pukotina u zidovima.

Provetravanje

Smrdibube obično ulaze u kuću kada traže toplinu i sklonište. Da biste ih odbili, držite kuću dobro provetrenom. Redovno otvarajte prozore i vrata kako biste stvorili protok svežeg vazduha.

Vakuumiranje

Ako primetite smrdibube u svojoj kući, možete ih jednostavno usisati usisivačem sa crevom. Pripazite da praznite posudu za smeće ili menjate vrećicu nakon usisavanja kako biste sprečili da se smrdibube vrate.

Informer

Upotreba insekticida

Možete koristiti insekticidne sprejeve ili praškaste formulacije koje su namenjene za suzbijanje smrdibuba. Pažljivo pratite uputstva proizvođača i koristite ove proizvode samo prema potrebi.

Važno je imati na umu da se smrdibube mogu pojaviti u većem broju tokom određenih godišnjih doba, a neke vrste mogu emitovati neprijatan miris kad se osećaju ugroženo. Redovnim održavanjem doma i primenom gore navedenih mera možete značajno smanjiti broj smrdibuba i održavati svoj dom čistim i bez njih.