31.05.2023.

16:30

Foto: Freepik.com

Magazin

PUŠAĆI PROVEDU NEDELJU DANA GODIŠNJE na PAUZAMA za CIGARETE Da li je to fer? (VIDEO)

Zapanjujućih 52 procenta pušača ustaje sa svojih stolova nekoliko puta dnevno da bi pušili, sudeći prema Kancelariji za nacionalnu statistiku Velike Britanije koja je uradila istraživanje na ovu temu. 

Iako 20 minuta dnevno u prostoru za pušače možda ne zvuči kao velika stvar, to ukupno iznosi skoro 40 sati godišnje – što znači da u suštini dobijaju dodatnih pet slobodnih dana.

Istraživanje je došlo u fokus nakon što je jedna radnica koja ne puši zatražila pravo da pravi iste pauze kao i njene kolege pušači.

Na viralnom TikTok snimku je rekla da je jednom upala u nevolju zbog pauze, ali veruje da ima pravo na njih.

- Osoba koja je sedela odmah pored mene bila je pušač i imala je pravo na iks broj pauza za svoju lošu naviku, a ja kao nepušač nisam imala nikakvu pauzu ili nisam mogla da odem ranije s posla - objasnila je Sid, a prenosi indy100.

Ova devojka je počela da izlazi na pauzu za pušenje svaku put kada i njena koleginica, samo držeći telefon u ruci. Kada bi koleginica završila sa pušenjem i ona bi ušla unutra. 

Njen snimak bio je preplavljen komentarima drugih TikTokera.

- Kada sam radio u piceriji, zvali smo ih 'pauze za svež vazduh'. Sve pauze su neophodne" - napisala se jedna osoba, dok je druga rekla da su "nepušačima davali voćne pauze".

- Uzmete pet minuta i pojedete pomorandžu - dodala je.