05.06.2023.

14:20

Foto: Freepik.com

Magazin

BOJE ZA DNEVNU SOBU koje će biti najpopularnije ovog leta (FOTO)

Pastelne nijanse, svetle boje i zelenilo sobnog cveća samo su neke od boje kojima želite da ispunite svoj dom u predstojećoj letnjoj sezoni. One deluju opuštajuće na mozak, ukrašavaju vaš dom i pričaju priču. Ove boje za dnevnu sobu učiniće da se osećate odlično.

Pastelna zelena

Nežna pastelna nijansa zelene unosi u dom umirujuću atmosferu. Osim što izgleda lepo i slaže se sa svim neutralnim bojama, ona je vrlo praktična, a uz to doprinosi opuštajućoj atmosferi.

Vesela narandžasta

Ukoliko ipak preferirate toplije nijanse, onda je vesela narandžasta pravi izbor za vas. Boja drveta i bež nameštaj savršena su kombinacija uz ovu boju koja podiže raspoloženje.

Nijansa kajsije

Kao vrlo popularna u poslednje vreme se ističe još jedna nijansa narandžaste. U pitanju je, nešto svetlija i nežnija, nijansa kajsije. Mnogi se odlučuju za nju zbog njene tajnovitosti.

Žuta

U prethodnoj deceniji postojao je trenutak kada je žuta boja bila obavezna u svakom domu. Ovaj trend se polako vraća, a karakterišu ga svetle nijanse kombinovane sa neutralnim tonovima i prirodnim materijalima, prenosi Brava Casa.

Bela

Topla bela boja zidova je kao stvorena za sve one koji vole klasiku.  Bela boja je tu da stvori udobne, sveže i jednostavne enterijere u koje će se svako zaljubiti. Minimalizam i jednostavnost sa belom dobijaju posebnu vrednost.

Boja lavande

Svetla nijansa ljubičaste boje unosi eleganciju i otmenost u dom. Uz nju se posebno slaže beli i sivi nameštaj, kao i prozirne bele zavese. Beli plafon i svetlo ljubičasta nijansa stvaraju  kontrast koji privlači pažnju, a senke doprinose da enterijer deluje razigrano. 

Sa svim ovim nijansama vrlo je lako kombinovati nameštaj, jer su svetle i lako se uklapaju sa svim drugim bojama. Ukoliko imate strah od previše boja, onda birajte belu ili bež.