12.06.2023.

16:40

Foto: printscreen instagram

Magazin

PRESTAJEM DA BUDEM MAMA u 19.30, POSLE TOGA se SAMI SNALAZE Majka sedmoro dece otkrila svoje trikove

Blogerka Konstans Hol često oduševljava pratioce na društvenim mrežama svojim bezbrižnim pristupom roditeljstvu i vaspitanju, a lavinu komentara izazvala je objavom iz marta prošle godine u kojoj kaže da „svakog dana u 19.30 prestaje da bude mama njeno sedmoro dece, do sledećeg jutra.

Sve što deci treba posle toga, kaže, ako nisu u opasnosti, mogu i sama.

- Posle osam i trideset više nisam ničija mama niti ničija robinja, postajem žena koja im je donedavno brisala zadnjicu, a sada telefonom priča sa sestrom i pijucka crno vino - rekla je ona.

Ako dete treba negde uveče, kaže, nije im dostupna ni u kolima, osim ako ne odluče da joj nešto priznaju ili podele sa njom neku 'pikanteriju'. Kada je u pitanju briga o dečijoj higijeni, Hol je isto tako ležerna, pa kaže da ih „ne tera da se tuširaju ili kupaju svako veče, ako ih mrzi”.

- Često preskačemo taj deo večernje rutine - priznaje Hol i kaže da više voli da večeru deci služi 'piknik stilom' - dok svako sedi gde hoće i jede rukama. U mnogim kulturama, kaže Hol, to je normalno da svi jedu rukama iz istog tanjira, a ova blogerka ima poseban metod za sređivanje dečije odeće, koji koristi - kante.

- Svako dete ima svoju kantu u koju mu stavljam čistu odeću posle pranja, a ono samo odlučuje da li želi sve da stavi u orman ili ostavi da se izgužva - rekla je ona.

- Biti dobra mama, žena ili čovek ne znači provesti večnost radeći dosadne kućne poslove - napisala je Hol u jednoj od svojih viralnih objava, preneo je Miror.

Tagovi:
Deca majka saveti roditeljstvo