03.07.2023.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Brzi trik za oporavak od mamurluka: Kao novi za samo 30 sekundi (VIDEO)

Problem sa mamurlukom možete rešiti za par minuta. Recept za to smo pronašli na Instagramu.

Sve što vam je potrebno je posuda hladne vode u koju ćete dodati kocke leda po potrebi. Zaronite lice u vodu i držite nekoliko sekundi. Osećaj olakšanja dolazi veoma brzo, a autorka ovog klipa tvrdi da pomaže i kod anksioznosti i napada panike.

Ako vam ovo deluje suviše radikalno, postoji nekoliko koraka koje možete da preduzmete  kako biste se osećali bolje:

Hidratacija: Alkohol dehidrira organizam, pa je važno nadoknaditi tečnost. Pijte puno vode ili elektrolitskih napitaka kako biste se hidrirali i ublažili simptome mamurluka.

Izbegavanje kofeina: Iako vam se možda čini da će šolja kafe biti od pomoći, kofein zapravo  pogoršava dehidraciju. Umesto toga, pijte biljne čajeve ili vodu.

Ishrana: Izbor namirnica bogatih hranljivim materijama može da oporavi organizam. Birajte hranu poput voća, povrća, integralnih žitarica i proteina.

Odmor: Dajte svom telu vreme da se oporavi. Pokušajte da odspavate ili odmarati se što je više moguće kako biste pomogli telu da se oporavi.

Informer

Šetnja u prirodi je dobar način da razbistrite glavu

Lagana fizička aktivnost: Blaga fizička aktivnost može da vam pomogne da se osećate bolje. Šetnja na svežem vazduhu je vrlo korisna za oporavak.

Opuštanje i relaksacija: Pokušajte sa tehnikama opuštanja kao što su duboko disanje, meditacija ili opuštajuća muzika kako biste smanjili stres i smirili organizam.

Lekovi protiv bolova: Ukoliko imate glavobolju ili druge simptome mamurluka, lekovi protiv bolova kao što su acetaminofen ili ibuprofen mogu da pruže privremeno olakšanje.