Autor: Informer.rs

20.07.2023.

14:11

Foto: EPA

Magazin

Sandra Bulok strastveno poljubila Skarlet Johanson! Nazivaju je kraljicom komedije, a muž je prevario sa zvezdom filmova za odrasle (FOTO/VIDEO)

Sandra Bulok je rođena 1964. u Arlingtonu, a pošto joj je majka bila operska pevačica ona je u detinjstvu putovala po celoj Evropi. Majka joj je bila Nemica, a Sandra je živela u Nirnbergu. Kasnije se preselila u Ameriku. Studirala je glumu na koledžu u Istočnoj Karolini, ali ga je napustila pred kraj studija. Preselila se u Njujork i konobarisala da bi preživela.

Informer

Najbolja i najgora glumica

Sandra se proslavila ulogom u filmu "Brzina" 1994. godine, uz Kijanu Rivsa. U ovom filmu su vozili autobus koji ne može da se zaustavi i impresionirali filmske gledaoce širom sveta. Usledili su veliki filmski hitovi - romantična komedija "Dok si ti spavao", film "Gravitacija", komedija "Ljubavne čarolije" sa Nikol Kidman.

Za film "Mrtav ugao" 2009. godine osvojila je Zlatni globus i Oskara za glavnu žensku ulogu. Zanimljivo je da su je u istoj godini proglasili i za najbolju i za najgoru glumicu.

Uloga u filmu "Gravitacija" donela joj je nominaciju za BAFTA,  nagradu, kao i nominacije za Zlatni globus i Oskara za najbolju glavnu ulogu. Nagradu za ženu godine dobila je 2010. od magazina People.

U Ginisovu knjigu rekorda ušla je 2012. godine, kao najplaćenija glumica u istoriji filmske kinematografije.

Informer

Za film "Razbijač" dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu, a za film "Brzina" nagradu "Saturn" za najbolju glumicu.

Dobila je i svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Los Anđelesu, 2006. godine.

Poslednjih godina sve manje glumi. Imala je ulogu u filmu "Bullet Train" 2022. godine. Sandra je uglavnom posvećena deci i svojim hobijima - dizajnu i uređivanju enterijera.

Poljubila Skarlet Johanson

Da bi pokazala da nije u sukobu sa glumicom Skarlet Johanson zbog glumca Rajana Rejnoldsa, Sandra ju je poljubila u usta na dodeli MTV nagrada. Takođe je svojim govorom oduševila javnost, kada je 2011. Kolinu Flirtu uručivala nagradu za najboljeg glumca.

I njen razvod je obeležio skandal. Ona se, naime, posle pet godina braka razvela od motocikliste Džesija Džejmsa, zbog njegovog neverstva. Ovaj ljubavni brodolom je dospeo u javnost, kada su novine objavile da je Džesi Sandru prevario sa porno glumicom Mišel Makgi.

Nakon toga Sandra se odselila iz njihove zajedničke kuće i povukla iz javnog života.  

Pre tog braka Sandra je već bila verena, a bila je u vezi vezu sa fudbalerom Trojom Ejkmanom, glumcima Metju Mekonahijem i Rajanom Goslingom.

Informer

Humanitarni rad

Sandra je poznata i kao veliki humanitarac. Pomogla je Crvenom Krstu Amerike, nakon tragičnih događaja 11. septembra. Takođe je pomogla  žrtvama cunamija u Indijskom okeanu, dala je finansijsku pomoć žrtvama zemljotresa na Haitiju i na ostrvu Honšu i donirala novac koledžu "Voren Iston" u Nju Orleansu.

Boraveći u Nju Orleansu, gde je pomagala žrtvama od uragana Katrina, odlučila se da usvoji tamnoputog dečaka. Proces usvajanja je trajao oko tri godine, a dečak je dobio ime po Sandrinom omiljenom muzičaru Luju Armstrongu, piše Biografija.org