24.07.2023.

14:18

Foto: TikTok/ gaylekirschenbaum

Magazin

Baka uskoro puni 100 godina i otkriva tajnu dugovečnosti! Sa 99 je postala influenserka, a i dalje vozi kola (VIDEO)

 

Mildred Kiršenbaum je uticajna osoba, takoreći influenserka, na društvenim mrežama, koja na Instagram i TikTok nalogu svoje ćerke Gejl, daje savete o životu, sa svojim izrazitim njujorškim naglaskom.

Gejl je počela da objavljuje video zapise životnih saveta svoje majke, kada je napunila 99 godina i od tada je svoju Instagram stranicu u potpunosti posvetila njihovim razgovorima, nakon što su snimci postali viralni.

- Ona je pametna i veoma inspirativna - smatra Gejl.

Mildred će u avgustu napuniti 100 godina, a uprkos tome, kako kaže i dalje vozi, ali je veoma odgovoran i savestan vozač. Drži se ograničenja i zna svoje granice, koje ne prelazi. 

Jedan od saveta koje je Mildred dala za dugovečnost, ima veze sa time da budete zauzeti. Kako je otkrila, ona ide u klub gde igra razne društvene igre poput bridža:

- Nisam sama. Vreme mi ne pada teško. Za vas seniore, idite u centar za seniore, idite u književni klub. Ako ne igrate bridž ili bilo koju igru, idite na predavanje. Ima mnogo stvari koje možete da radite, kako biste bili zauzeti. To će vam produžiti život. Ne dozvolite da vam vreme padne teško. Uživajte u popodnevu, uživajte u životu, uživajte u svojim danima - navodi Mildred.