09.08.2023.

13:45

Foto: EPA

Magazin

Snaja Sofije Loren je Srpkinja! Poznata holivudska glumica peva deci na srpskom jeziku (VIDEO)

 

Mnoge holivudske zvezde zapravo imaju srpsko poreklo, a jedna od njih je i poznata američka glumica Saša Aleksander Ponti.

Ona je jednom prilikom, u emisiji Konana Obrajana, otkrila da kod kuće deci peva na srpskom i uči ih srpskim pesmama.

Sašin muž je sin čuvene Sofije Loren i Karla Pontija, pa se u kući osim engleskog govori i italijanski, francuski, ali i srpski jezik.

Kod njih je zastupljen i francuski, jer deca idu u francusku školu, pošto je njen muž deo života proveo i u Francuskoj i taj jezik odlično govori.

Saša Aleksander rođena je u Los Anđelesu i to joj je umetničko ime, a pravo je Suzana Drobnjaković.

Informer

Profimedia

Sofija Loren, Saša Aleksander Ponti

Saša je rođena 17. maja 1973. godine u Los Anđelesu, u Kaliforniji. Njen otac je Italijan a majka Srpkinja čije prezime i nosi. Udata je za reditelja Eduarda Pontija, sina glumice Sofije Loren, sa kojim ima dvoje dece. 

- Naša porodica je mešana. Moj muž je pola Italijan, pola Francuz, naša deca idu u francusku školu. Moja majka je bila Srpkinja, tako da ja jako dobro govorim i srpski jezik i volim deci da pevam srpske pesme. Srpski jezik, iako je prelep, ima mnogo suglasnika, sve je dublje i prožeto sa mnogo emocija, čak i nepristojne reči posle čega je voditelju objasnila i kako zvuče psovke na srpskom!

U septembru 1999. udala se za Luku Pecela ali je taj brak nije potrajao posle čega se udala za reditelja Edoarda Pontija, mlađeg sina Sofije Loren i Karla Pontija. Imaju dvoje dece - Luciju i Leonarda. Saša Aleksander pored engleskog odlično govori srpski, italijanski i malo francuskog.