Autor: Informer.rs

20.09.2023.

15:45

Foto: Reuters

Magazin

Nije ustajala iz kreveta za manje od 10.000 dolara, a 5 godina je trpela zlostavljanje od muža! Modna ikona otvorila dušu

Supermodel je priznala da je bila zlostavljana u svom petogodišnjem braku sa Žeraldom Marijem, sa kojim je bila u bračnoj zajednici od 1987. do 1993. godine.

 - Shvatila sam da sam možda u pogrešnoj vezi. Lakše reći nego učiniti - napustiti nasilnu vezu. Ne radi se samo o tome da kažete 'želim razvod, vidimo se'... to ne funkcioniše tako. Ali znao je da ne sme da dira moje lice, što mu je donelo novac - rekao je Evanđelista, prenosi Dejli mejl.

Nekoliko žena optužilo je Marija 2020. godine za silovanje i seksualno zlostavljanje, a Evanđelista je priznala da je verovala njihovim tvrdnjama, hvaleći njihovu "hrabrost i snagu“. Otkrila je da su joj dali hrabrosti da progovori, ali da su joj njihove optužbe slomile srce.

 - Volela bih da pravda bude zadovoljena i da takvi ljudi dvaput razmisle i uplaše se, a da žene znaju da nisu same -  rekla je ona.

Ona je ranije rekla da je zbog svog iskustva verovala devojkama koje su ga prijavile za silovanje i seksualno zlostavljanje 1980-ih i 1990-ih, dok je radio za Elite u Parizu.

 - Tokom moje veze sa Žeraldom, nisam znala ništa o tim seksualnim optužbama, pa nisam mogla da pomognem tim ženama. Slušajući ih sada, i na osnovu sopstvenog iskustva, verujem da govore istinu. Srce mi se slama jer su to rane koje možda nikada neće zarasti i divim se njihovoj hrabrosti i snazi - rekla je ona ranije za Gardijan.

Mari je optužen za silovanje najmanje 13 manekenki, od kojih su neke bile maloletne, sa samo 14 godina. Francuski tužioci su u februaru zatvorili istragu jer je za navodne zločine trebalo predugo da budu procesuirani prema francuskom zakonu koji postavlja vremenska ograničenja za zločine koji će biti suđeni na sudu.