Autor: Informer.rs

07.11.2023.

13:30

Foto: EPA

Magazin

Bred Pit otkrio: Za mene je ona najlepša žena na ekranu (VIDEO/FOTO)

 

Kad je još 1996. upitan o omiljenim glumcima u filmskoj industriji, Pit je rekao da poznaje jako malo muškaraca na koje bi se mogao ugledati.

Iako se čini da izgled igra veliku ulogu u holivudskoj slavi, Pit smatra da najveće zvezde nisu uvek osobe koje bismo nazvali seks-simbolima.

 - Izgled je prvi utisak, ali ne koncentrišemo se samo na njega. Neko ti ne zapne odmah za oko, ali kad popričate, postane najlepši na svetu -  pojasnio je Pit.

Njegova omiljena glumica svih vremena je, priznaje, Dajan Vist koja definitivno nije bila cenjena zbog svog izgleda ili zbog toga što je bila seks-simbol. Najzapaženije uloge ove 75-godišnjakinje uključuju one u filmovima Edward Scissorhands i Footloose.

 - Najveći glumci nisu oni koje biste nazvali prelepim. Reći ću vam ko mi je najdraža glumica: Dajan Vist. Ne biste je nazvali seks-simbolom, ali za mene je najlepša žena na ekranu -  poručio je Pit.

Nakon studija pozorišta na Univerzitetu Merilend, Vist je debitovala na Brodveju 1971. Nastavila je da stvara neverovatno uspešnu karijeru na pozorišnim daskama, pre nego što je uspela i u filmu – osvojivši dva Oskara za filmove "Hana i njene sestre“ i "Meci iznad Brodveja“.