14.01.2024.

12:50

Foto: Shutterstock

Magazin

Uticaj meseca na rast kose i noktiju! Ako ih skratite u vreme punog meseca ubrzaćete njihov rast

Mora da je to tako sa razlogom. Znamo da je mesec pun kada se njegova konkavna strana, koja je osunčana, vidi u potpunosti. Za više informacija, reći ćemo vam, da njegov izlazak na horizont traje osamnaest sati, u zenitu je u ponoći, a skriva se u šest sati izjutra.

Kako na nas utiče ova faza meseca? U nastavku ćemo vam otkriti zašto treba da skratite kosu za vreme faze punog meseca. Daćemo vam nagoveštaj: ubrzaće se njen rast.

Uticaj meseca

Oduvek se govorilo i veoma je tačno: Mesec ima zaista uticaj na nivo mora i formiranje talasa. Takođe utiče na ljude i životinje. Interesuje nas kako na ljudska bića utiču mesečeve mene. Naime, utiče mnogo više nego što ste mislili: na vitalnost, raspoloženje, nivo energije…To se najčešće manifestuje kroz probleme sa snom i promene u raspoloženju.

Informer

 

Naučnici tvrde da odgovornost za uticaj meseca snosi melatonin, hormon koji kod ljudi utiče na ciklus sna i budnog stanja. On evidentno varira tokom mesečevih mena. Uticaj meseca je posebno izražen kod žena, utičući na njihov menstrualni ciklus i porođaj. Ne može da se porekne da mnoge osobe, a posebno žene, osećaju uticaj meseca na svojoj "koži" i u svom telu. Mora da ste u nekoj prilici čuli da se više dece rađa za vreme punog meseca.

Mesec, verovali mi u to ili ne, tačnije njegova gravitacija utiče na Zemlju, kao i na sve što se na njoj nalazi. Mora da postoji razlog zašto je od pamtiveka izučavan, njegove mene, moć i uticaj. Tema ovog članka jeste o uticaju Meseca na rast kose i noktiju. 

Zašto treba da skratite kosu kada je pun Mesec?

Da, drage naše čitateljke, potvrđeno je. Ukoliko želite ili morate da skratite kosu, jer su vam, recimo, procvetali krajevi, pogledajte u lunarni kalendar i uradite to kada je mesec u punoj fazi. Ukoliko ispoštujete ovo, ona če rasti brže i biće zdravija. U skladu sa ovim verovanjima, kosa raste ne samo brže, već je i jača. To nije sve. Preparati koje koristite za negu i jačanje kose biće efikasniji, a rezultat je: zdrava, jaka, bujna i duža kosa.

Informer

 

Pun mesec, uostalom, ima veliku prednost kada se radi o davanju vitalnosti kosi, tako da, ukoliko ste podvrgnuti tretmanu regeneracije, iskoristite fazu punog Meseca kako bi vam tretman bio efikasniji. Regeneratori i razne hranljive maske koje koristimo kako bismo osvežili i ojačali kosu, daleko su efikasniji za vreme punog meseca. Posebno ako smo je prethodno malo skratili.

Ponovićemo još jednom: za zdravu i jaku kosu, koja brže raste, idite kod frizera kada je mesec pun. Ništa vas ne košta da probate, a kada to uradite, ta praksa postaće vaš ritual od koga se ne odstupa.