09.02.2024.

16:00

Foto: Profimedia

Magazin

Zovu je dlakavo čudovište i beže od nje! Prestala je da se brije, a evo kako sada izgleda (FOTO)

Ženeviv Vailankort (40) je na teži način naučila kako da prihvati sebe, baš onakvu kakva jeste. Dok su njene prijateljice, u tinejdžerskim godinama, imale tipične probleme poput bubuljica na licu ili dobijanja oblina, Ženeviv je imala drugačiji problem. 

Njoj su počele da rastu dlake na licu kada je imala 14 godina i to na obrazima, potom su se javili brkovi, a ubrzo je imala i pravu, gustu bradu.

Kako to neretko biva, doživela je i maltretiranje upravo zbog njenog izgleda, nazivavši je "odvratnom i čudnom", dok su joj mušterije na bivšem radnom mest govorile da "ide da se obrije".

Ženeviv je na kraju uspela da prihvati sebe, odlučivši se da bradu uopšte ne skida, a svoj stav, kao i pomoć ljudima koji imaju sličnu situaciju poput njene, deli na društvenim mrežama.

- Provela sam mnogo vremena u prošlosti osećajući se neprijatno zbog svojih dlaka na licu i očajnički pokušavajući da to sakrijem - rekla je Ženeviv iz Džordžijan Beja, Ontario, Kanada.

- Dobila sam mnogo negativnih komentara tokom godina zbog mojih dlaka na licu. U školi su me maltretirali, nazivali su me čudnom i odvratnom. Na mene su vikali dok sam radila u maloprodaji i dobijala sam grube reči od ljutih kupaca, koji su mi govorili da "idem da se obrijem", čak i kada sam uklanjala dlake - istakla je ova žena.

Mnogi je vređaju i izbegavaju

Kako kaže, negativne komentare nije doživljavala samo od stranaca, već i od ljudi koje je smatrala bliskim, kao što su neki rođaci, ali većina toga se dešavalo kada je bila mlađa i kada je uklanjala dlačice sa lica.

- Borila sam se da prihvatim svoje dlake na licu dugi niz godina. Mrzela sam ih i išla sam na depilaciju voskom, a čak sam ih i brijala da bi ih sakrila. Razvila sam društvene anksioznosti iz straha da će ih drugi primetiti i dati negativne ili pogrdne komentare. Na kraju sam ušla u rutinu da brijem lice svaki drugi dan, jer je moja koža bila previše osetljiva da bih se brijala svaki dan, i osećala sam se kao da se stalno skrivam - rekla je Ženeviv.

Iako je ona sama prihvatila sebe i svoju veliku bradu, pojedinci je i dalje vređaju, govoreći joj da je odvratna i dlakavo čudovište, pa se trude i da je izbegavaju. 

Na svu sreću, Ženeiviv se više ne osvrće na takve komentare, već osnažuje svoje samopouzdanje.