Autor: Informer.rs

16.02.2024.

19:30

Foto: Shutterstock

Magazin

Bizarno! Advokata ubila magnetna rezonanca i to njegovim pištoljem!

Bez znanja bolničkog osoblja, advokat je imao registrovano vatreno oružje u svom posedu kod sebe za pojasom.

Lekarsko osoblje je navodno zatražilo od advokata i njegove majke da uklone sve metalne predmete pre ulaska u prostoriju za magnetnu rezonancu, kao što je protokol u bolnicama zbog snažnog magnetnog polja uređaja. Međutim, Novaes je odlučio da ode bez obaveštenja o svom skrivenom oružju pištolju koji mu je bio za pojasom.

Katastrofa odnosno bizarna nesreća je nastupila nakon što mu je mašina izvukla pištolj iz pojasa, zbog čega je ono opalilo i upucalo advokata u stomak. Nakon toga je hitno prevezen u bolnicu Sao Luiz Morumbi, gde je provei više nedelja, pre nego što je na kraju podlegao povredama.

Informer

Nakon nesreće, portparol Laboratorio Cura je objavio izjavu u kojoj su tvrdili da su poštovali sve “protokole za prevenciju nesreća“ kao što je uobičajeno u svim MRI jedinicama.

I pacijent i njegov pratilac bili su propisno upućeni u proceduru pristupa sali za pregled i upozoreni na uklanjanje svih metalnih predmeta. PR ustanove je dodao da su i Novaes i njegova majka potpisali formular u vezi sa protokolima, ali da je advokat propustio da pomene svoje oružje za pojasom i sa njim je ušao u jedinicu svojom odlukom.

Policijska istraga je potvrdila da je oružje registrovano i da je advokat za njega imao važeću dozvolu.