Autor: Informer.rs

06.04.2024.

15:18

Foto: clipart

Magazin

Opet su to uradili - Simpsonovi još jednom predvideli budućnost? Ovo će vas šokirati! (VIDEO)

Jedna od najpoznatijih i najduže emitovanih serija „Simpsonovi” poslednjih godina postala je utočište za teoretičare zavere, jer njeni animirani junaci uspešno predviđaju brojne društveno-političke događaje, a tako su i predvideli to kako će se tehnologija razvijati, konkretno naočare "Apple Pro vision" i uticaj te tehnologije na ljude.

Naočare sa proširenom stvarnošću koje Epl naziva „prostorni računar“, lansirane su prošle godine. Kompanija je sugerisala da to označava ne samo veliku novu kategoriju proizvoda za Epl, već i potpuno novi oblik računarstva.

Za neupućene, ovi uređaji omogućavaju gledaocima da uživaju u nizu hiperrealističkih VR iskustava, od koncerta "Bitlsa" do nosoroga koji juri upravo na njih.

U epizodi pod nazivom „Prijatelji i porodica“, gospodin Berns unajmljuje Mardž, Barta, Lizu i Megi da igraju njegovu igricu virtuelne realnosti uživo kao probni rad za nove naočare. Nakon toga pušta uređaj u javnost i tad nastaje pakao. Kamera prikazuje različite likove iz "Simpsonovih" koji nose nametljive slušalice dok udaraju u lampe i padaju u šahtove.

Zanimljivo da je ovaj uređaj izašao tek nedavno, međutim, njihov pronalazak prorekli su „Simpsonovi“ još 2016. godine. Kao što su istakli korisnici društvene mreže "X", ova epizoda jezivo slične pomalo distopijskim fotografijama i video snimcima ljudi koji nose "Vision Pro" u javnosti.

Da li je ovo još jedno predviđanje ili puka slučajnost, ostaje misterija.